Skocz do zawartości
bartekReaper

[Lolipop] Xposed- instalacja oraz dyskusja

    Rekomendowane odpowiedzi

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dziwna sprawa działało mi Gravitybox 5.1.4 przez parę tygodni a teraz jest komunikat "Gravitybox framework nie odpowiada.Konczenie" Reinstalacja nic nie daje. W Xposed mam szare opcje, nie aktywne opcje reinstalacji Framework. Innych modów nie uzywam-ma ktoś jakiś pomysł?

    Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

    Problem rozwiązany Wyczyscilem drastycznie telefon za pomocą aplikacji SDmaid i działa. Może komuś się przyda.

    Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    może ktoś opisać jak zainstalować xposed  na 5.1.1 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    patrikos23

    Pobierasz stąd http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3034811 i instalujesz to xposed-v80-sdk22-arm.zip przez recovery, a potem to XposedInstaller_3.0_alpha4.apk jak normalną apkę z poziomu telefonu 

    • Lubię to! 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zainstalowałem xposed na z1c (cm 12.1), po flashu zipa przez twrp, i wystartowaniu systemu, cpu nie schodził ze 100% na wszystkich rdzeniach...powinienem jakiś wipe czegoś zrobić czy coś? Dobrze że backup zrobiłem przed...

    Słajpnięte z z1c

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ct65

    Nie trzeba robić wipe przy instalacji xposed. Daj mu chwilę na ustabilizowanie się, mogło to być chwilowe, bo system musiał załadować więcej modułów itp.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Po instalacji mielil "aktualizacje aplikacje (141) i to troche trwalo - to rozumiem ze w tym momecie mogl mieic, ale jak to skonczyl, system dalej dizalal, i nadal bylo 100% czekalem tak z 5 min (balem sie zeby sie nei spalil :P)i zrobilem retart - po retarcei to samo, nadal 100% - po 5 minutach zmieklem i odtworzylem backup.... sproboje jeszcze raz dzis...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ct65

    Ta aktualizacja aplikacji na starcie to standard. Nie martw się, proc się nie spali :)  czasem warto poczekać nawet do pół godziny (z dostępem do neta) by wszystko się unormowało. Jeśli po takim czasie nic się nie zmieni, to wtedy można zacząć się martwić :) 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Chyba za pierwszy razem za bardoz spanikowalem. Teraz dziala wsio dobrze ;) polecam XCallRecordingSetting dla uzytkownikow CM, dziala jak trzeba ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ct65

    Wiesz, że to jest nielegalne u nas jeśli nie poinformujesz rozmówcy, że rozmowę nagrywasz? :) 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x