Skocz do zawartości
CzarnyMudzyn

Wzmacniacz sygnału WIFI, Przechodzenie z obszaru zasięgu wzmacniacza do routera i odwrotnie skutkuje brakiem internetu. Android 5.02+

    Rekomendowane odpowiedzi

    Hej,

    kupiłem niedawno wzpacniacz sygnału WIFI : TP-LINK TL-WA854RE

    Niestety mam problem,  gdy przechodzę z obszaru zasięgu routera do obszaru na którym sygnał nadaje tplink i odwrotnie internet przestaje działać.  Dopiero wyłącznie i włączenie WiFi w urządzeniu pomaga.

    Aparat jest dalej połączony z docelowa siecią, lecz internet nie działa

    Problem pojawia się na  Xperi z3 compact oraz na Nexusie 4. Obaj działają na androidzie 5.02 lub wyższym.

    Napisałem do Tplinka, oto jaką odp otrzymałem:

    "poprawne działanie tej funkcji zależy od ustawień roamingu karty sieciowej telefonu, nie jest to zależne od ustawień punktów dostępowych."

     

    Jakies pomysły, sugestie ?

     

    Z góry dziękuje

    Patryk

    Edytowane przez CzarnyMudzyn

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    sugrowalbym - sprawdzenie w ustawieniach dlaczego LG L90 nie ma z tym problemu,

    a poprzez WiFi Analyzer sprawdzenie jak zmienia sie poziom sygnalu przy zmianie obszaru

    i to samo sprawdzic na innych fonach. Zmiana kanalow raczej nic nie da skoro LG dziala,

    ale... moze...

     

    Poz.

    Krzysiek

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zaktualizowałem dziś LG do lolipopa (wszystkie tel. mają oficjale wersje) w LG wszytsko działa, w Sony muszę wyłączać i włączać wifi by zadziałało .

    Krzysiek- ustawienia wszytskie takie same, WIFI Analyzer w obydwu telefonach pokazuje te same wartości . Zmiana kanałów nic nie dała.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jasne, skoro bylo dobrze, to i nic nie dala.

    Wywal moze Stamine i wtedy sprawdz.

     

    Poz.

    Krzysiek

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nic niestety nie pomaga.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    to juz nie wiem.

    Jeszcze mozesz sprobowac zmian na WDS czy proxy mode.

     

    Interesujaca jest przy tym odpowiedz Tplinka o ustawieniach roamingu

    karty sieciowej, bo wlasnie w Sony usunieto w ustawieniach sieci w LP

    lokalizacje routera, moze o to chodzi i na KK funkcjonowaloby to wszystko.

    Ale to tylko domysly i wracac na KK zeby to sprawdzic byloby strata czasu

    i zachodu.

     

    Poz.

    Krzysiek

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x