Ja juz naprawdę nie wiem sam co o tym wszystkim myśleć...
Każdy pisze co innego i szczerze powiem, że mnie to już cholernie denerwuje.
Dostałem teraz odpowiedź od Komputronika, że w ich ofercie Galaxy S6 128 GB jest trwale niedostępny. Dostałem także maila od Sferis i tam odpisali mi, że Galaxy S6 w wersji 128 GB nie będzie u nich jednak dostępny w ofercie, a od przyszłego tygodnia mają mieć Galaxy S6 128 GB, ale w wersji Edge. Co to za chora polityka? Ciekawe czym jest to spowodowane...
Skoro nie będzie w Sferis to i pewnie w Brand Store nie będzie, bo przecież to to samo...
Napisałem maila zwrotnego z pytaniem dlaczego nie będzie 128 GB wersje Galaxy S6, zobaczymy co odpiszą.
Jak widać - potwierdza się to co pisałem, że każdy co innego pisze. To jest już po prostu śmieszne...
EDIT:
Dowiedziałem się, że Sferis anulowało dystrybucję tego modelu, ale w sumie... jak można anulować dystrybucję czegoś, czego w ogóle nie było w dystrybucji i na magazynie...
Dostałem jeszcze numer od Sferis do Brand Store w Warszawie to zapytam się co i jak z tą dostępnością...
Jeśli się nie doczekam, to chyba w końcu będę musiał anulować pre-order na 128 GB i brać 64 GB, ale to mi się naprawdę nie uśmiecha i nie chciałbym tak - w końcu nie bez powodu brałem wersję 128 GB, a nie mniejszą...
EDIT2:
Jakieś 15 minut temu dzwoniłem do Brand Store w Warszawie (Arkadia) i miła Pani pytała się rozmawiając ze mną Pana kierownika i owy Pan powiedział, że w połowie maja ma być dostępna już na 99% wersja 128 GB, czyli w sumie pokrywa się to z tym co pisał ktoś wcześniej w tym wątku.
Cóż, poczekam jeszcze do tej połowy maja, może do 20 maja (wtedy minie miesiąc od 17 kwietnia, czyli premiery na polskim rynku, a tak jak pisałem - przy zamówieniu przedsprzedażowym powiedziano mi, że będę czekał 2-3 tygodnie maksymalnie) i wtedy zadecyduje. Jeśli będzie (mam taką nadzieję) to biorę, a jeśli nie to będę się musiał zastanowić nad 64 GB wersją, chociaż tak jak pisałem mi się to nie uśmiecha i osobiście wolałbym 128 GB. Być może ostatecznie jeszcze poczekam do początku czerwca ale to już ostatecznie, bo cierpliwość naprawdę mi się zaczyna kończyć, a telefon chciałbym mieć już ☺.
Osobiście trzymam kciuki abym nie tylko ja, ale i inni dostali go w połowie maja, tak jak mi powiedział kierownik Brand Store w Warszawie. Myślę, że na 99% w połowie maja, bo opóźnienie jest już bardzo duże, a na pewno zależy im na sprzedaży. Skoro 64 GB miały wejść razem ze 128 GB, a weszły wcześniej to na 100% w najbliższym czasie 128 GB się pojawią, takie jest moje zdanie i myślę, że tak właśnie będzie.
Ostatecznie wole jednak poczekać na największą wersję te kilkanaście dni, bo kupując telefon za takie pieniądze nie chce mieć później problemów z tym, że zabraknie mi pamięci, wolę mieć jej spory zapas na dłuższy czas. 64 GB starczyłby, ale i tak pewnie bym go zapełnił, bo tak jak sobie obliczałem po przeniesieniu wszystkich moich danych na Galaxy S6 z obecnego telefonu zostanie mi wolnego jakieś ok. 20 GB, które i tak pewnie bym zapełnił nagraniami, zdjęciami, jakimiś grami itd. Jestem niemal w 90% pewny, że tak by było. Dlatego właśnie wybrałem wersję 128 GB, gdzie będę jeszcze miał duuuuży zapas na czas kiedy będę go używał. Wybór jest spowodowany tym, że nie mogę tam włożyć karty pamięci i pamięć jest mi narzucona, nie będę mógł jej powiększyć - stąd też chcę mieć duży zapas, kto wie może się kiedyś przyda tyle pamięci. Wolę mieć spokojny zapas, niż potem pluć sobie w brodę i męczyć się z regularnym kopiowaniem plików na komputer.
Cóż, czekam. Myślę, że do połowy maja się powinni wyrobić, skoro czekałem tyle czasu, to przeczekam już te kilkanaście dni, trudno. Sam wiem, że się opłaca czekać, a radocha z samego urządzenia będzie jeszcze większa niż jakbym kupił teraz tą 64 GB wersję ☺.
Pozdrawiam.