Maly1920 Mam pytanie czy taką usterkę łatwo naprawić ? Bo skusiłbym się na tego magica mniejsza o to że sam telefon ale czy dałbym rade sam to naprawić ? :confused: Link do Aukcji : http://www.allegro.pl/item927821142_htc_magic_bialy_z_przegladarka_google.html
bartekc00 po pierwsze ten ma mniejszą ilość ramu po drugie nie bierz od tego gościa bo "wali byki" po trzecie simlocka zmianą softa raczej nie ściągniesz 😛
Maly1920 Ale cena co z tego ze ma mniej ramu nie chodzi mi o simlocka bo to kodem się załatwi chodzi mi o to że napisał że jest zablokowany 😃 Rozchodzi się o cenę
scylla69 omijałbym takie aukcje na Twoim miejscu... telefon pewnie zadygany w UK (bez ładowarki etc...) nie wiem czy nie ma tak, że jak się zgłosi kradzież to jakoś tam można tel. zblokować (proszę nie krzyczeć jak mówie źle, gdzieś mi się to o uszy odbiło)... szukałbym na Twoim miejscu 1. Magola 32a 2. + bardziej rzetelnego sprzedawcy. cheers
Krzysiec Daje sobie obciac to i tamto ze probował wgrac soft HERO i cos poszło nie tak ... Nie pchał bym sie w to ... w UK na pewno IMEI zablokowany 🙂 Ubezpiecznie telefonów w UK az kusi zeby je "krasc" własciciel i tak dostanie nowego 😉
Maly1920 Odpisał 😃 witam, tel znalazlem na silowni w uk i zamiast oddac go do kasy skorzystalem z okacji 😉 ale niestety nie udalo mi sie zlamac kombinacji blokujacej dostep do tel. wystarczy tylko wgrac nowy soft i bedzie po kolopocie! a ile jestes w stanie zaoferowac? pozdrawiam 😉)) Rozumiem że tą blokadą jest Odblokowywanie telefonu wzorem czy jak ? trochę go nie rozumiem :DDD Ale raczej dam sobie spokój z nim 😛
prot Rozumiem że tą blokadą jest Odblokowywanie telefonu wzorem czy jak ? Z tego co napisał, wynika, że chodzi właśnie o wzór odblokowania. Niemniej, cena jest podejrzanie niska, więc przypuszczam, że nie tylko nieznajomość wzoru jest problemem...
scylla69 sorry, ale jeżelii wystarczy "Tylko wgrać soft" jak tak pisze to czemu nie zrobi tego sam ? skoro wie co i jak 😃 ? wtedy sobie sprzeda za normalną cene 🙂 szukaj czegoś lepszego... lepiej dac wiecej za telefon niż mieć ładną atrape 🙂 [no chyba, że prowadzisz sklep z matami antypoślizgowymi to wtedy się owa atrapa przyda, tylko byłaby ciut droga ;p ] pzdr!
baggus Napisz, żeby wszedł do bootloadera i napisał co się wyświetla(i/lub zrobił zdjęcie). Jeżeli można wejść do bootloadera to można wszystko z oprogramowania naprawić.
Edek_Łomiarz mi ewidentnie wygląda na kradziony i zablokowany po zgłoszeniu kradzieży. Nie brałbym go, za bardzo śmierdzi...
prot mi ewidentnie wygląda na kradziony i zablokowany po zgłoszeniu kradzieży. Tylko czy blokada w brytyjskich sieciach (bo w nich pewnie telefon już działał nie będzie - może dlatego wylądował na Allegro 😃) ma jakikolwiek skutek w Polsce?
Maly1920 Kradziony jest na 100% napisał że "znalazł" na siłowni w UK :rolleyes: Zaraz zadam pytanko o tego bootloadera
7ymekk oddaje swoj glos na kradziony:) "znalazl" w uk...heh z opowiesci wiem ze wielu polakow na emigracji co zobaczy to przywlaszczy najlepiej popros go o podanie imei i zglos sie do najblizszej placowki policji.tam ci powinni sprawdzic w bazie czy nie zostal zgloszony jako kradziony(wiem ze mieli wprowadzic ogolnoeuropejska baze kradzionych urzadzen wraz z numerami seryjnymi).
baggus To nie jest włączenie home plus słuchawka tylko normalne uruchomienie telefonu. Jak widać firmware ładuje się bez problemu. Nie wiem co w jego przypadku oznacza zablokowanie się telefonu. Jeżeli to, że nie ma zasięgu to albo simlock albo tak jak pisali wcześniej zablokowany imei. Lub to co napisal Krzysiec post dalej