Uwaga ale może się zdarzyć że wyczyści wam pamięć telefonu. ja na szczęście wszystko trzymam na karcie więc musiałem tylko aplikacje na nowo instalować ale to i tak jest wkurzające .
Jakim cudem? Możesz opisać jak do tego doszło? Mi sie takie cos nie zdarzyło :E
Ni z gruszki ni z pietruszki nagle sam wyczyscil mi telefon i karte pamieci. Wiekszosc plikow z karty na szczescie odzyskalem
nie chce mi busybox zainstalować, jakiś komunikat każe mi superusera usunąć, a jak mam to zrobić jak dopiero chcę roota zrobić?
Wersja po angielsku jest
Kliknij tutaj
Mam taki problem, dochodzę do momentu instalacji recovery, pyta o uprawnienia roota, telefon się restartuje i tyle, dodam że recovery się nie zainstalowało gdyż nie da się je w żaden sposób odpalić. Jakieś pomysły?
Spróbuj od nowa wszystko zainstalować, może nie odpaliłeś debugowania albo nieznanych źródeł, u mnie wszystko sprawnie poszło i wreszcie root na Lollipopie :DD
Robię jak w temacie i po restarcie przy recorvery,normalnie włącza się telefon.
Czy można to zastosować do tabletu Z2?
Wszystko pięknie poszło na Z2, bardzo dziękuję 🙂
Benobi
ja to w ogóle inny problem mam. Dochodze do punktu 7. naciskam ROOT pokazuje sie procentowe koło dochodzi do 54% i reset telefonu sie robi. :/ Po ponownym uruchomieniu pokazuje sie "płacząca buzia"
Może to przyczyna odblokowanego bootloadera?
Ja z kolei utknąłem na punkcie 10. Nie chce mi wgrać recovery pomimo że root tymczasowy jest wgrany.
ja to w ogóle inny problem mam. Dochodze do punktu 7. naciskam ROOT pokazuje sie procentowe koło dochodzi do 54% i reset telefonu sie robi. :/ Po ponownym uruchomieniu pokazuje sie "płacząca buzia" Może to przyczyna odblokowanego bootloadera?
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
traci się gwarancję ?
metoda działa również na 4.4
Edit
Odpowiedziałem sobie sam - DZIAŁA!!
Przynajmniej nie muszę przechodzić na LL żeby bez UB roota zrobić.
Ktoś może pomóc mam ten sam problem. Zatrzymuje się na: "SYSTEM WILL REBOOT & ENTER RECOVERY ONCE UPON SUCCESSFUL INSTALATION
Installing. Please wait..."
Podbijam statystykę osób, którym wyczyściło po tym pamięć (zarówno wewnętrzną, jak kartę SD). Nie ma alternatyw?
Zgaduję, że ma to związek z tym doinstalowującym się szajsem, być może pacnąłem po drodze jakieś "czyszczenie niepotrzebnych plików i optymalizację systemu". A że po chińsku...
A może jest jakis inny sposób na wgranie recovery z tymczasowym rootem?
Swoją drogą to za tym pierwszym razem poszło jak należy, ale po tej czystce cofnąłem roota. Teraz próbuję ponownie i same problemy - Busy nie może zainstalować swych śmieci, recovery nie startuje...