moim zdaniem plusy i minusy nowej wersji:
+ Widget power control (MEGA!!!)
+ quick search box - widget wyszukujący w sieci, zainstalowanych aplikacjach i kontaktach, (główny powód dla którego wgrałem tą wersję)
+ rozszerzona obsługa Wifi - dodane uwierzytelnianie IEEE 802.1x (m.in. PEAP używany w eduroam na uczelniach)
+ jeszcze raz widget power control, tym razem za przycisk 3 stopni jasności podświetlenia 🙂
+ poprawionie oblokowywanie tel. (bardzo względne odczucie)
+ ładniejszy aparat (ktoś wcześniej twierdził że jest brzydki 😉)
+ wspomniane uaktualnienia w poprzednich postach m.in YT, maps, market
+ natywna obsługa VPN - nie pamiętam żeby było w 1.5
+ nie zauważyłem żeby bateria szybko się rozładowywała, może będzie działać dłużej...
- performance - Używam w sumie 1 widgetu więcej niż na IJ1 i mam mieszane uczucia, bo czasem chodzi jak burza, a czasem muli niesamowicie. Np mp3 playerze czy w iGo. Opóżnienia w klikaniu rzędu kilku sekund. Ciężko się używa, mam nadzieję że to dlatego że to nieoficjalny(może debugowy?) FW, a jeśli nie, to trzeba znaleźć przyczynę zamulania i coś na to poradzić.
- widget quick search box mimo że ma wysokość 1 ikony to tak naprawdę zajmuje miejsca na 2 rzędy ikon. Ale w sumie to mało istotne i chyba nikogo nie zniechęci do instalowania tego FW. Mam na myśli, że na ekranie bardzo szybko robi się mało miejsca 😉
- w Wifi wciąż brak obsługi ukrytych SSID oraz brak uwierzytelniania LEAP, mimo że wpa supplicant w spokojnie je wspiera. Poprostu komuś się nie chciało dorobić opcji w GUI.
- mp3 player, aparat, kamera, galeria, market: bardzo wolne, ciężko używać nie mówiąc o nagrywaniu filmików. Zaczynam wątpić w to czy 2.0 pójdzie na Galaxy...
Ogólnie mam wrażenie że wąskim gardłem jest RAM, bo aplikacje zaczynają działać przyzwoicie dopiero po jakimś czasie, np kilka sekund po otworzeniu klawiatury, przewijanie listy przestaje się zacinać po wczytaniu wszystkich elementów, pierwsze kliknięcia w widget reagują po paru sekundach, a następne momentalnie.
Aktualizację zrobiłem Odinem, wcześniej wykasowałem cache.img z tara i zrobiłem wipe i po aktualizacji miałem gotowe APN-y Playa