valeczek Witam Dzisiaj pojawił się pewien problem, mianowicie podczas rozmowy telefonicznej po jakimś czasie połączenie zostaje rozłączone. Nie wiem w czym problem, przywróciłem ustawienia fabryczne i problem nie znika. Macie może pomysł co się stało? Dodam ze soft orginalny Ery EDIT. Problem rozwiązany. Proszę o zamknięcie.
Viteq EDIT. Problem rozwiązany. Proszę o zamknięcie. A może podzielisz się z innymi w jaki sposób rozwiązałeś problem i co było przyczyną? Ktoś inny może kiedyś mieć ten sam problem i nie wiedzieć co z nim zrobić. (chociaż mogę się mylić)
Dyfren Ja mam to samo, mój Hero potrafi zmienić sieć podczas rozmowy. Skutkuje to oczywiście przerwaniem połączenia, a spowodowane jest słabym zasięgiem nadajników Play.
chosen_one To macie fajnie, że sam rozłącza bo ja nie mogę czasem go zakończyć, ekranowe i fizyczne przyciski nagle są martwe 😉🙂
Dyfren Na poprzednich ROM'ach Hero nie umiał przejść sam pomiędzy operatorami, musiałem restartować lub włączać tryb samolotowy by połączył się z Play lub Plusem. Nie zdarzyło mi się jeszcze żebym nie mógł przerwać połączenia przez dotknięcie ekranu. Wygląda na to że każdy egzemplarz Hero ma swoje problemy.
pitr Ja miałem kiedyś takie problemy z moją starą Nokią N73 w firmie (jak też większość znajomych) więc to może być nie tyle kwestia telefonu co sieci operatora.
atc5 Ja miałem kiedyś takie problemy z moją starą Nokią N73 w firmie (jak też większość znajomych) więc to może być nie tyle kwestia telefonu co sieci operatora. też na to stawiam, dziś przytrafiło mi się przerywanie rozmowy na Hero, e52, 5800xm w gdyni (wcześniej zero problemów)
atc5 zadzwoniłem sobie do ERY i opowiedziałem o zrywaniu połączeń, pani bez kombinacji przyznała, że mają problem techniczny na terenie trójmiasta !!!! i w ramach wynagrodzenia krzywd dała "gratisik" pakiet 20 min do wszystkich !!!, więc dzwońcie zgłaszajcie awarię, i domagajcie się zadośćuczynienia 🙂
Dyfren Jestem ciekaw czy Play też jest tak spaniało myślny. Biorąc pod uwagę że cała okolica ma taki sam problem jak ja, i to bez względu na posiadany telefon. W pewnym momencie znajomi żartowali sobie, że mam niesamowity telefon bez opcji dzwonienia. Zaraz po tym okazało się że w domu muszę być na roamingu z Plusa inaczej nie mogę odbierać i wykonywać połączenia. A nawet jeśli znajduje się w punkcje gdzie zasięg z Play jest to jakość rozmowy jest praktycznie żadna i po kilkunastu sekundach połączenie jest zrywane.
[usunięty] Tez mam playa... tak sie chwala ze juz 99% polakow ma zasieg a u mnie tez tak jest ze caly czas zmienia na plusa... Dla mnie plus ma najwiekszy zasieg i czekam az play bedzie stawial coraz wiecej nadajnikow w mojej okolicy..
Ver Witam Dzisiaj pojawił się pewien problem, mianowicie podczas rozmowy telefonicznej po jakimś czasie połączenie zostaje rozłączone. Nie wiem w czym problem, przywróciłem ustawienia fabryczne i problem nie znika. Macie może pomysł co się stało? Dodam ze soft orginalny Ery EDIT. Problem rozwiązany. Proszę o zamknięcie. Może jednak napisałbyś jak rozwiązałeś ten problem - mam taki sam, też w Erze, jest niezależny od zasięgu i sieci osoby, z którą rozmawiam. Po prostu ona przestaje mnie słyszeć, a potem połączenie się urywa.
baggus Tez mam playa... tak sie chwala ze juz 99% polakow ma zasieg a u mnie tez tak jest ze caly czas zmienia na plusa... Dla mnie plus ma najwiekszy zasieg i czekam az play bedzie stawial coraz wiecej nadajnikow w mojej okolicy.. Bo te 99% to jest razem z łączami plusa, więc to taki chwyt marketingowy.
Dyfren Android półżartem półserio ja też czekam aż Play postawi nadajnik w mojej okolicy, ale w bajki nie wieże jak tylko skończy mi się umowa to zmieniam sieć na taką która ma porządny zasięg. Play skusił mnie Hero, teraz mam telefon którego nie mogę w pełni wykorzystywać.