Skocz do zawartości
dr.no

Nie włącza się. Wisi na napisie "SAMSUNG"

    Rekomendowane odpowiedzi

    dr.no

    Witam.

    Mam mały problem z telefonem. Po wyłączeniu telefon nie chce się włączyć. Przechodzi do ekranu z migającym napisem "SAMSUNG" i nic więcej się nie dzieje. Soft to brandowane Froyo Plusa. Dodatkowo zrobiony root(z miesiąc temu i do tej pory wszystko było w porządku). W telefonie nic więcej nie grzebane.

    Wyjęcie karty SIM i pamięci nic nie daje.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    lpek58

    na początek cache wipe. jeśli to nie pomoże, to spróbuj data wipe (factory reset).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    phot

    podłączę się do tematu - mój zatrzymuje się na logo i5800

    2 dni temu flashowałem brandowany soft Ery na JPI. później wipe i wszystko chodziło, szybciej, stabilnie i bez problemów. dziś wchodząc w ustawienia system się zawiesił, był całkowicie zamrożony, jedynym wyjściem było wyciągnięcie baterii. po tym nie chce się już podnieść. wipe cache nic nie pomógł, wipe data jakby nie chciał się zrobić do końca...

    debugowanie miałem wyłączone, więc prawdopodobnie nie będę mógł nawet wgrać na nowo softu odinem (?)

    uprzejmie proszę o pomoc!

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    debugowanie miałem wyłączone, więc prawdopodobnie nie będę mógł nawet wgrać na nowo softu odinem (?)

    wgrywanie softu odinem nie jest zależne od włączonego/wyłączonego trybu debugowania USB, ważne żeby była możliwość włączenia DOWNLOAD MODE.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dr.no

    Telefon po wipe cache nie wstawał. Dopiero factory reset pomógł. Dzięki za pomoc w temacie ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    phot

    była możliwość włączenia download mode, więc wgrałem jeszcze raz odinem JPI.

    w Odinie po 7 minutach PASS, telefon stoi na |Delete files, please wait" i nic...

    zaczynam się niepokoić

    ---------- Post dołączono o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

    pomogło wgranie starszego romu JPF. dziękuję za odzew

    swoją drogą czemu w tutorialu flashowania Odinem jest zaznaczone, że debugowanie USB musi koniecznie być włączone?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Minor

    Bo autor każe sprawdzać czy telefon jest dobrze wykrywany na 100%, i do tego mu to potrzebne o ile sie nie myle. Ja wszystko co odinem wgrywam, to bez wlaczonego debugowania i nie ma problemu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x