Skocz do zawartości
ferio

Problem z polskimi literami i wykrywaniem po USB

    Rekomendowane odpowiedzi

    ferio

    Witam wszystkich na forum i zacznę od pytania:

    1) pisząc SMS nie mogę wstawić polskich znaków. Po przytrzymaniu A wyświetla się "a" oraz "ą", ale nie mam możliwości przełączyć się pomiędzy tymi literami. Jak to zrobić?

    2) kupując LG byłem pewien że podłączając się do komputera telefon zostanie wykryty automatycznie jako dysk wymienny. Jak się okazało konieczne jest zainstalowanie sterowników. Pobrałem sterowniki ze strony LG, testowałem połączenie na dwóch komputerach. Na przestrzeni dwudniowych testów tylko raz telefon od razu wykryło i mogłem przeglądać jego zawartość. Coś robie nie tak? Jest jakieś rozwiązanie?

    W razie pytań dotyczących Swifta służe pomocą. Po przesiadce z iPhone 3G jestem mile zaskoczony, choć i tu są niuanse (jak wyżej).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    1). Podtrzymując literkę A wyświetli ci się Ą. Wystarczy klupnąć w świecące się Ą i zastosujesz literkę. Jednak skoro używasz klawiatury LG, to gorąco zachęcam cię do zmiany tej klawiatury na coś innego. SWYPE albo HTC_IME (z naciskiem na tą klawiaturę) i będziesz szczęśliwy.

    2). Po podłączeniu kabla USB do komputera musisz potwierdzić włączenie USB na ekranie komórki. Czyli spuszczasz belkę z góry ekranu i wybierasz opcję podłączanie przez USB. Dopóki tego nie zrobisz komórka będzie się tylko ładowała. A jak wciśniesz PODŁĄCZ, to zobaczysz na komputerze nowy dysk, który będzie zawartością Twojej karty pamięci z komórki.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ferio

    1) problem rozwiązany. wydaje mi się, że coś wcześniej się blokowało, bo próbowałem w identyczny sposób. teraz tapnąłem i faktycznie działa. dzięki za podpowiedź.

    2) tu nadal mam problem albo coś robię źle. Podłączam telefon oryginalnym kablem USB (wcześniej zainstalowałem sterowniki z paczki do "B2CAppSetup"), wyświetla się ludzik android'a i opcja WŁĄCZ NOŚNIK USB. Komputer po podłączeniu oczywiście sygnalizuje dźwiękiem wykrycie nowego urządzenia i rozpoczyna ładowanie. Klikam WŁĄCZ i z zielonego ludzik zmienia kolor na pomarańczowy.Niestety w Mój Komputer nie pojawia się żaden nowy dysk wymienny.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    U mnie w tej chwile jest sprawa dosc dziwna otoz na samym poczatku gdy podlaczalem telefon to wszystko bylo okej ale po pewnym czasie pojawil sie taki sam prablem jak Twoj i komputer w ogole nie widzial dysku wymiennego. O dziwo teraz podlaczylem znowu i jest wszystko ok. Wydaje mi sie ze jednak moze to miec zwiazek z plyta glowna bo u mnie nie mogło znaleźć Masowego urządzenia magazynującego USB. Ogolnie dosc dziwna sparaw...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ferio

    Dziwna, bo problem występuje na dwóch różnych komputerach - jeden z XP, drugi z Windows 7.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Problem występuje na oryginalnym kablu czy na jakimś zamienniku?

    U mnie coś takiego miało miejsce na kablu zakupionym na allegro. Windows wykrywał urządzenie, instalował sterowniki. Dysk był nawet widoczny w systemie, ale nie dało się na niego wejść.

    Natomiast na oryginalnym kablu łączył się bez problemu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    U mnie to wystepuje na orginalnym kablu... raz chodzi u mnie raz nie... Wydaje mi sie ze jednak ma to zwiazek z plyta glowna i usb. ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A kabel wpinasz bezpośrednie w usb na płycie czy może jakiś hub lub wejście z przodu obudowy?

    Podobno najmniej zawodne są wejścia na płycie. Z innymi bywa różnie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    wpinam do front panel ale zauwazylem ze nie ma do znaczenia bo jak mi nie chcialo czytac blacka to na wszystkich portach USB nie dzialal. Tak jak pisalem wyzej dzis tel polaczyl mi sie normalnie z PC.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ferio

    Rozwiązałem problem numer 2.

    Po zainstalowaniu LG PCSuite i wcześniej wspomnianych sterowników (oba pakiety pobrane ze strony LG) komputer wykrywał sterownik modemu, mielił i mielił, ale miał problem z urządzeniem pamięci masowej. Generalnie nie działało.

    Wczoraj szperając po dysku C: natrafiłem na folder LG P970, a w nim na folder USB_DRIVER, a wewnątrz plik "LGUnitedMobileDriver_S4981MAN32AP22_ML_WHQL_Ver_3.2.1"

    Po jego zainstalowaniu telefon w końcu zaczął działać. Coś pominąłem przy instalacji czy to taka głupota że przy okazji instalowania pakietów coś tam się wypakowało na C:/ i musiałem zainstalować jeszcze to? Dziwne, ale działa.

    Mam dwa oryginalne kable, na kablu Nokii telefon również działa. Podłączane do laptopa.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x