Witam,
Szukam nowego telefonu i już mieni mi się w oczach od czytania i powoli wiem, że nic nie wiem...
Na początku napiszę moje wymagania co do nowego fona:
- LTE,
- w miare dobrze trzymająca bateria, żeby na właczonym necie wytrzymał spokojnie i bez stresowo 1-1,5 dnia
- brak "zwiechów" "lagow" itp., chodzi o to, żeby działał płynie i śmigał szybko bez przycinania się. (2 gb ramu?)
- rozmiar 5 cali (ewentualnie 4,5),
- dobrej jakości zdjęcia (nie muszą być jakieś super, na dłuższe wypady zabieram zwykły aparat)
- wykonanie,wykończenie na dobrym poziomie.
- głosnik i muzyka przez słuchawki na dobrym poziomie (niekoniecznie na rewelacyjnym)
- dostępny w Polsce
Telefon potrzebny do normalnego użytkowania - dzwonienie, sms, wiadomości w necie, czasem muzyka facebook, gry rzadko.
Wypatrzyłem takie modele:
- Huawei P8 Lite - niestety słaba bateria
- Huawei Honor 6
- Huawei Ascend P7
Ogólnie te chińczyki mi się bardzo podobają wizualnie.
- Z1 compact (trochę mały ekran)
- Motorola Moto G 3
- Xperia M4 Aqua
- LG G2 (tutaj troche plastikowa obudowa chyba, chociaż nie widziałem go na żywo, ale LG jakoś mi się nie podobają)
Wiadomo, że wolałbym wydać jak najmniej kasy (np800-900 zł) ale jeśli jakiś telefon jest wart swoich piniędzy to do 1100 zł jestem w stanie dopłacić (tutaj cena P8 lite jest dobra bo 850zł ale ludzie narzekają na baterie... ehhh)
Skłaniam się ku Honor 6 albo Ascend P7, ale prosiłbym jeszcze o wasze zdanie. Czy np Honor 6 jest wart swoich pieniędzy ? (ok. 1150zł) Czy może zupełnie coś innego ?