Witam, co polecacie po galaxy alpha? Interesuje mnie telefon nowy badz uzywany w idealnym stanie, w sumie to przewaznie kupuje na tablicy zeby nie przeplacac i biore z przedluzen z sieci. Do czego potrzebuje tel? Zdjecia, duzo internetu, szybki, bateria noo w sumie w alphie nie ma szalu takze juz sie przyzwyczailem, muzyka(jakosc na sluchawkach taka jak w alphie jest ok). Wazna dla mnie jest takze jakosc wykonania, co jak co ale alpha sprawia wrazenie premium, super uczucie gdy trzyma sie telefon bez case'a w dloni, tego tez oczekuje od nowego tel. Na sile to nie musze zmieniac ale jednak czuje potrzebe pobawic sie czyms nowym, jesli sie nie oplaca badz nie ma w tej cenie nic lepszego to zostaje przy tym co mam aktualnie. Bardziej sklaniam sie ku kwocie 1500zl. Rozmiar ekranu od 4" do max 6 😃 przy w miare kompaktowych rozmiarach(patrz xperia z ultra ;o).
Co mam na oku? Note 4 ale w tej cenie nie ma szans, na tym modelu zalezy mi najbardziej ale to wydatek raczej 1700 zl jak bedzie okazja.
Procz tego ip5s(nie wiem czy sie oplaca, starszy i gorszy tel, ale jednak nigdy nie mialem ios i chcialbym sprobowac a ceny ip6 sa kosmiczne jak na polske), xperia z3?(martwi mnie aparat), oneplus one no i chyba tyle, a i jeszcze nexus 6 jest ciekawy, mialbym do zalatwienia nowke za 1600zl.
Odrazu mowie, ze sgs5 odpada, te ramki i jakosc wykonania strasznie mnie odpycha ;x a szkoda bo tak to bylby bardzo dobry kandydat dzieki ekranowi i aparatowi 😃