Witam forumowiczów,
posiadam aktualnie, od miesiąca LG G4. Nie narzekam na niego bo i jakoś przestałem być hard userem - teraz głównie używam przeglądarki, tapatalk, mail, FB itd. Zdjęcia robię okazjonalnie, filmów nie oglądam, w gry nie gram. Przestało mnie bawić również zabawa z customami, bo i czasu mniej na testowanie, przywracanie ustawień itp. Z drugiej jednak strony dusza "gadżeciarza" nie pozwala mi wziąć jakiegoś feature phone'a xD Wyznaję zasadę, że jak już biorę telefon, to jest to flagowiec, żeby szybko się nie zestarzał. Tyle tytułem wstępu 😉
Ostatnio zastanawiam się nad zmianą LG na Note Pro od Xiaomi. Trochę bym musiał pewnie dopłacić, ale to nie jest problem dla mnie. Podoba mi się wygląd (LG jednak do najpiękniejszych nie należy wg mnie), większy ekran i MIUI (pamiętam, że byłem zachwycony nim jeszcze za czasów Nexusa S). Procek, który ponoć lubi się grzać jakoś mi nie przeszkadza (i tak nie gram), baterię i tak ładuję codziennie, a opcja szybkiego ładowania jest w razie czego (do LG trzeba dokupować ładowarkę specjalną). Brak slotu na kartę pamięci przy 64GB wbudowanej pamięci to też raczej nie problem, nigdy też w życiu nie wymieniałem baterii w telefonie.
Jak uważacie? Zachować się jak stereotypowa "baba" i zmieniać ze względu na wygląd, czy podejść do tego praktycznie i zostać przy G4?