Witam,
Trzy dni temu kupiłem Samsunga Galaxy S6 w samsung brand store w Katowicach. Zauważyłem problem z ram. Zacząłem dużo czytać o tym problemie co doprowadziło do tego, iż sprawdziłęm jaką wersję oprogramowania mam. Aby sprawdzić czy mam aktualną wszedłęm na sammobile. Zobaczyłęm tam, że ostatnie oprogramowanie dla XEO to: G920FXXU2COH2. Ja takiego nie mam. Próbowałem wymusić aktualizację, ale pojawiło się powiadomienie, iż oprogramowanie aktualne. I przez przypadek zobaczyłem na sammobile, że moja wersja oprogramwoania, którą mam w moim S6 jest zgodna z tą, która jest przy Poland ( PLUS ) czyli: G920FXXU2BOG8.
Czy to możliwe by w sklepie samsunga sprzedawali galaxy s6 z oprogramowaniem plusa? Nie znam się na tym za bardzo, ale kilka ostatnich telefonów m.in S4 i Alphe kupowałem w media markt specjalnie by mieć xeo i dostawać szybko aktualizację. Sądziłem, ze skoro kupuje telefon w oficjalnym sklepie samsunga to również będę miał czystą wersje xeo. Było to dla mnie wręcz oczywiste. Czy ja dobrze rozumuję z tym oprogramowaniem? Jestem laikiem w tych kwestiach dlatego pytam.
Ale powiem Wam szczerze, że już mnie szlak trafia z tym telefonem, z tym ramem i teraz jeszcze z tym oprogramowaniem. Załuje, że moją Alphe sprzedałem...