Witam, Pozmóżcie! Potrzebuje aplikacji która bedzie wylaczac internet po zablokowaniu ekranu - chodzi mi o transmisje danych, w Samsungu Galaxy S5 neo. Żona ma Sony Z2 i tam jest tryb stamina, działa super, cos takiego dla samsunga potrzebuje.
Wystarczy włączyć tryb oszczędzania baterii.
Dzięki niej możemy dostosować osobne ustawienia dla Wi-Fi oraz danych komórkowych (Internetu mobilnego) i ustawić im automatyczne wyłączanie i włączanie w zależności od tego, czy ekran jest włączony lub czy telefon jest podłączony do ładowarki.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ajas.screenoffwifioff&hl=pl
W trybie oszczędzania energii nie widzę takiej funkcji. Gdzie ona jest? Natomiast powyższy post o programie wyłączając nie działa najlepiej. Nie roztacza transmisji danych :-/
Tasker, DeepSleep battery saver.
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Jak używałem go nie miałem najmniejszych z nim problemów. Teraz nie jest mi potrzebny.
o ile się orientuję[chociaz mogę się mylić, ponieważ mam root], to nie ma opcji zrobienia tego w automacie bez ROOTa.
dostęp do tego [tak samo jak gps, i kilku innych] z automatu jest zablokowany.
aby wszelkie przełączniki "działały' musi być root, bez tego aplikacje tylko przenoszą do ustawień, zamiast przełączać transfer danych.
a jak ma się root to co zrobic by dane wyłączały się po zgaszeniu ekranu ?
Najlepiej:
Xposed + intelli3g, potem chyba Tasker[bądź inny automat] + secure settings
Ewentualnie można próbować obejść Taskera - mogę[chyba] zrobić bardzo prostą aplikacje, która wyłączy/włączy dane wraz z ekranem.
Xposed+intelli3g ma taka przewagę że można warnkowac również tym, czy aby nie pobierasz czegoś. Inne opcje mogą przerywać pobieranie w trakcie.
Ale po co te wszystkie aplikacje ? Wystarczy jedna bez roota - tasker. I tam można na spokojnie ustawić, by nie wyłączało internetu w poszczególnych sytuacjach.
A masz samsunga i 5.0?
Ja mam, i o ile w samym taskerze funkcja jest, to nie wywołuje reakcji. Musi być ROOT i ss.
Owszem, działało. Jednak Google ogramiczylo dostęp do funkcji, i bez ROOTa nie ma jak tego przełączyć, tak samo jak GPS
Nie wymieniam Taskera jako przykład, używam go i po prostu opcja nie działa.
W takim razie zwracam honor.
U mnie jednak tasker na lizaku działa kontrola danych i Wi-Fi bez praw roota.
A masz samsunga i 5.0? Ja mam, i o ile w samym taskerze funkcja jest, to nie wywołuje reakcji. Musi być ROOT i ss. Owszem, działało. Jednak Google ogramiczylo dostęp do funkcji, i bez ROOTa nie ma jak tego przełączyć, tak samo jak GPS Nie wymieniam Taskera jako przykład, używam go i po prostu opcja nie działa.
Tak, mam S5 Neo. Android 5.1.1 i nie działa
Co nie działa?
Bo nie wiem która kwestie teraz poruszasz.
Nie działa blokowanie transmisji danych, wi-fi wylacza, natomiast z transmisja nic sie nie dzieje.
To że nie działa "łatwo" to ja wiem.
Interesuje mnie którą metodę stosujesz.
@Paweł Chorąży
A sprawdzałeś tą apkę? https://play.google.com/store/apps/details?id=org.gpo.greenpower2&hl=pl
Działa z rootem i bez roota.
Zobacz jeszcze LeanDroid https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teqtic.leandata&hl=pl