Witam od jakiegoś miesiąca mam problem z zegarkiem w telefonie mianowicie co jakiś czas średnio co tydzień zegarek mi się spóźnia o 10min. Po ponownym uruchomieniu telefonu zegarek ustawia się poprawnie. Żadnych nowych aplikacji nie instalowałem przez ten czas, a telefon mam ponad pół roku i nigdy wcześniej takich problemów nie było. Czy ktoś może się orientuje co może być tego powodem? Jeżeli podobny temat już istnieje to przepraszam i dziękuję za odp.
Pozdrawiam
Włącz autosynchronizację czasu w ustawieniach.
Obstawiam baterię.
Cały czas mam ustawione "użyj godziny dostarczonej przez sieć" i "automatyczna strefa czasowa", co do baterii to nie odczułem jakiegoś szybszego spadku energii. Może to wina sieci? Bo cały czas korzystałem z Play, a teraz od jakiegoś czasu jestem za granicą i mam wsadzoną kartę zagranicznego operatora.
Jak to, baterię ?
A co ma do tego bateria, skoro urządzenie działa normalnie ?
To nie pecet, gdzie bios ma baterię, która podtrzymuje wskazania zegara.
Też zaobserwowałem u siebie taki przypadek. Jestem w play i gdzieś w internecie czytałem o takich przypadkach... Już parę razy budzik nie zadzwonił o czasie, bo zegarek się spóźniał o 15 minut 😃
Wyłączyłem póki co auto ustawianie godziny i mam na sztywno ustawione i się nic nie przestawia już.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
No ja jeszcze poczekam i jak znów się przestawi to też wyłącze auto ustawienie. W każdym bądź razie dopóki miałem Playa włożonego to było ok. A jak długo masz już wyłączone auto ustawienie godz?
Też miałem taką sytuację ale po zmianie romu z BTU na XEO czyli na nasz region problem ustąpił.
@Alrik
Już z miesiąc będę miał wyłączona...
U mnie to mam wrażenie że wina operatora. Bo np po przełączeniu tylko na nadajniki play zegarek ustawia się dobrze.
Wysłano przy użyciu Tapatalka