Xiaomi osiąga świetne wyniki finansowe w tym roku. Wysoka sprzedaż ich smartfonów świadczy o dotarciu marki do coraz większe grupy klientów i przekonaniu ich, że dobry sprzęt nie musi kosztować kosmicznych pieniędzy. Xiaomi Mi4 wypada rewelacyjnie w światowych recenzjach, a jak poradzi sobie z nimi jego następca? Powoli zaczynamy dowiadywać się o nim coraz więcej.
O Xiaomi Mi 5 dowiedzieliśmy się dotychczas z przecieku AnTuTu, gdzie zdobył 73 tysiące punktów. Mimo wszystko nie wiadomo jeszcze jaki procesor będzie siedział wewnątrz urządzenia. Mówi się, że sercem Mi 5 może być nowa generacja Snapdragona 810 bądź 820. Nie wyklucza się jednak zastosowania dziesięciordzeniowej jednostki MediaTek Helio X20.

Wspomina się też o 5,3 calowym wyświetlaczu QHD, obecności 4 GB pamięci RAM, 16 megapikselowym aparacie z optyczną stabilizacją obrazu oraz USB typu-C. Ostatnio jednak pojawił się teaser, który tylko podsyca oczekiwanie na następne informacje. Mimo że ukazuje tylko prawdopodobieństwo obecności skanera linii papilarnych.

Już teraz zapowiada się na to, że Xiaomi będzie świętować kolejny sukces. Dla pewności poczekajmy jednak na pozostałą część specyfikacji, cenę, a przede wszystkim oficjalną zapowiedź.
źródło: GSM Arena
Post Wycieka teaser Xiaomi Mi 5 – 73 tysiące w AnTuTu to nie wszystko na co stać smartfona ze Wschodu pojawił się poraz pierwszy w Android.com.pl - Największe Polskie Centrum Google Android. .
Wyświetl pełny artykuł