@
@timot
Pokaz mi taką za 300 zł....
http://allegro.pl/opaska-fit-zegarek-smartwatch-overmax-touch-go-2-1-i5631298345.html
Takim cudem 🙂
Moge ci opisać sprzęt.
W zestawie 3 paski - czarna,pomarańczowa i zielona. Sam materiał opaski wydaje się być dobrze wykonany. Zapinka super trzyma bardzo dobrze.
Sam sprzęt po wyjęciu z opaski od razu widac złącze USB - nie trzeba żadnych kabli klipsów ani innych cudów. Ładowanie- ok godziny i jest FULL.
Ekran dotykowy czasami "zeświruje" i sam nie wie co chce wskazać.
ZEGAR - po dotknięciu DATA
PRZESUNIĘCIE i wyświetla Dystans,Po kliknięciu kalorie PO KLIKNIĘCU Krokomierz
Przesunięcie - funkcja ANTI LOST, Po kliknięcu Funkcja SNU, Po kliknięciu Wyłączenie zegarka.
Funkcja automatycnzego uruchamiania zegarka działa.... średnio.. czasami łapie jak szalony IDEALNIE wręcz. a innym razem jak się uprze tak nie włączysz i koniec... Oczywiscie po dotknięciu palcem ekran się uruchamia.
Do działania opaski na androidzie trzeba zaisntalować aplikacje ZERONER i tu uwaga ŻADNA INNA NIE DZIAŁA !!!. Probowałem pare innych ( np tą z touch&GO ) i wywala nie poprawny adres MAC więc pewnie jakieś zabezpieczenie czy coś. APlikacja prawie identyczna jak szystkie tego typu. W opcjach można ustalić czy zegarek samma wykrywać SEN, czy pokazywać powiadomienia ( można wybrać MAIL czy SMS lub wskazaćAPLIKACJE - szkoda że tylko 1 ). Osobno do facebooka i tweetera. Oraz ustalasz jak mapokazywać czas itp itd. Tam też się go paruje.
Jest tam też wskazany zasięg bluetooth. to uwierzcie zostawiłem opaske na stole odszedłem 4 kroki i w skali od 1do 4. już miałem 2 kreski...
OK powiecie testujesz w domu itp. Wyszedłem na OTWARTE POLE .... 10 kroków i po zasięgu..
Pojawia sięteż problem - po wyjściu poza sygnał i powrocie łączenie po bluetooth występuje z paru minutowym opóżnieniem. Jeśli w tym czasie dostaliście smsa lub połączenie . opaska to najzwyczajniej OLEWA.
Aha jest też w opcjach funkcja PRZYPOMINAJ MRUGNIĘCIEM ( jak opaska się ładuje miga dioda stąd wiem że jest... ) - niestety nie udało mi się rozszyfrować kiedy i po co ma mrugac - chyba ta funckja nie działa...
Po telefonie do Servisu powiedziano że bluetooth ma 10 m zasięgu i tak widocznie ma być ( chyba sami zabardzo nie wiedzieli co i jak....)
W związku z przysługującym mi prawem 14 dni odesłałem towar jako snie spełniający moich wymagań..
aha szkło którym jest opaska pokrywa jest ... liche.. po 2 dniach użytkowania pojawiły się już mikrorysy ( a nawet nie wziąłem go do żadnej pracy)..
PS. Oryginalny Rom od LG 4.4.2 - wszystkie inne to shit... resetują coś nie działa.. kuleje wiesza się ...Jak już wsyztsko działa to bateria za dzień sie sama rozładowuje...