Tą szlachetnością to wiesz co sobie możesz zrobić jeśli szkło będzie gorsze w praktycznym użyciu od plastiku, a naprawdę wielu ludzi po zakupie szklanych Xperii żałuje tego wyboru ze względu na ten materiał... Nawet jak słucham znajomych 🙂 A co do pękania szkła w Z2 były opisywane przypadki przy różnicy temperatur w zimie i tylna szybka sama pękała. Poza tym pęka od naprężeń... Wielu ludzi chce nosić telefon w kieszeni i nie chce żeby im pękał w tych kieszeniach, szkło pęka od upadku oczywista sprawa, ale jeśli trzeba obchodzić się z nim jak z jajkiem to już lekka kpina. Mam w domu Xperie Z2, konkurencyjny model można powiedzieć i jakoś nie odczułem żeby z Sony korzystało mi się lepiej, wręcz przeciwnie... Wszystko w Sony wydawało mi się ubogie. I nie obchodzą mnie porównania na YT czy gdzieś indziej, to są moje indywidualne odczucia w używaniu obu telefonów. S5 jest płynne i nie ma potrzeby szukania dziury w całym żeby wyszło, że znowu Samsung muli.
Pierdoły o tym jak to TouchWiz muli krążyły i będą krążyć, bo wielu ludzi nie jest w stanie zrozumieć jak wiele zostało poprawione... Ludzie posiadający S4/S5/S6 lub tacy co mieli styczność z tym telefonem piszą wyraźnie, że jest płynny, ale zawsze na forum znajdzie się taki co zacznie opowiadać jak to TouchWiz muli lub jest wolniejszy wobec innych nakładek... Jak już kilka osób powie, że jest płynny to za chwilę okazuje się, że to cyferki w antutu się nie podobają, to płynność wobec czegoś innego... I tak w kółko.
Nie jestem funboyem Samsunga, jak wyżej wspomniałem do czasu kupna S5 kupowałem jedynie Xperie właśnie dlatego, że Samsung muli i lepszy gorszy ekran z płynną nakładką niż piękne kolory i mulący system... Na własne oczy obserwuje, że zmieniło się bardzo dużo i S5 jest najzwyczajniej w świecie płynny i zdecydowanie lepszy od flagowych Xperii, a gdy widzę jak jeden z drugim wciska jak to TouchWiz muli, a na swoim telefonie widzę coś innego nie mogę tego przemilczeć.