Witam, czy efekt paralaksy trzeba jakoś włączyć ? Niestety nie widzę tego na swoim ekranie. Bardzo proszę o pomoc.
jak przytrzymasz palec na ekranie głownym wejdz w tapety i będziesz miał ustawianie efekt ruchu tapety odrazu dodam ze na najnowym systemie znow chodzi bo na tym przedostatnim nie chodziło
Wersję modemu mam;
g920fxxu2pogp
Czyli raczej nie ma czym się martwić tylko wystarczy wgrać nowszy system?
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
https://forum.android.com.pl/topic/245604-g920f-xef-xeo-g920fxxu2coh2/ ten rom
W Twojej wersji ten efekt nie działa. Poczekaj na aktualizację.
Aktualizacja już jest i paralaksy działa
Jest może gdzieś pokazane np. jakiś filmik co to to wogle jest ten efekt paralaksy?
TAPATALKNIETO
Ruchoma tapeta która się przemieszcza jak ruszasz telefonem.
Czy efekt ten działa tylko te stockowym launcherem? Czy efekt ten można w inny sposób włączyć/wyłączyć? Pzdr
@up, Tak, działa ze stockowym launcherem nawet tym zmodyfikowanym który pojawia się w customach. Na pewno nie działa z launcherem z Note'a 5 bo testowałem. Co do innych nie wiem nie testowałem. Włączyć można jak kolega wyżej napisał lub USTAWIENIA>TAPETA
Włączyłem stock launcher i fakt pojawiła się opcja efekt ruchu. Na novie nie działa. Trudno. Pzdr
Witam!
Mam takie pytanie - posiadam telefon z brandem sieci Plus (5.0.2) i nie mam opcji włączenia paralaksy - czym to może być spowodowane? Posiadam jedynie możliwość zmiany tapety, ale jak np. pobrałem sobie animowaną to się nie ruszała - wyświetla tylko statyczny obraz :-/
W tej wersji efekt był włączony na stałe, spróbuj ustawić jakaś fabryczną tapetę od Samsunga i zobacz czy efekt zadziała
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
@, faktycznie to pomogło, po zmianie na samsungową i ponownej na własną efekt działa, thx;-)