Witam. Moja Moto G LTE pożegnała się ze mną (stłuczony i rozlany ekran), dlatego szukam zamiennika na gwałt (używam obecnie Lumii 535, a to zupełnie nie moja bajka). Potrzebuję telefonu do 500zł. Biorę pod uwagę tylko używane, bo raczej nie znajdę nic nowego i zarazem wartego uwagi w tej cenie. Obecnie licytuję Nexusa 4, który pochodzi z Play, oczywiście już po gwarancji, ale w bdb stanie. Jednak mam pewne wątpliwości - brak gwarancji, słaba bateria, brak slotu na kartę microSD. Jeżeli chodzi o plusy, to na pewno 2GB RAM (tego brakowało mi trochę w Moto G), czysty Android (jestem przyzwyczajony - Moto G + N7 2013) i wygląd (to taki mały plusik).
Co do moich wymagań:
- ekran: max do 5,5 cali
- rozdzielczość: HD (o FHD w tej cenie nie marzę)
- najlepiej 2GB RAM
- czysty Android (przeżyję coś z nakładką, ale grunt, żeby nie muliło)
- aparat: dobrze, gdyby był lepszej jakości, niż ten w Moto G, ale nie jest to konieczne
- opcjonalnie gwarancja i slot microSD (jeżeli telefon będzie miał 16GB, to nie jest aż tak konieczne, ale w przypadku 8GB - mus)
Wiem, że do tego opisu pasuje prawie idealnie N4, ale może ktoś poleci coś innego [emoji14] Zaznaczę jeszcze, że telefonu zamierzam używać +/- rok, bo i tak chciałem zmienić w 2016 swoją Moto G, dlatego gwarancja nie jest mi w 100% niezbędna, ale jednak lepiej jak jest, niż jak jej nie ma.
\edit
Jednak wygralem licytacje N4, dlatego temat mozna zamknac. Mam nadzieje, ze nie pozaluje, a gwarancja nie bedzie mi potrzebna... [emoji37]