Wejdź w Kontakty i zrób tak:
trzy kropki ➡ Ustawienia ➡ Kontakty ➡ Przec., by zadzw/wys. SMS.
Od teraz wystarczy że kontakt przeciągniesz na liście w lewo lub prawo i masz opcje dzwonienia lub wysłania SMS. 😉
Ok. Dzięki.
A jeszcze jedna sprawa, jak do kogoś dzwonię i ma zajęte, po tym dostaję powiadomienie że ta osoba jest dostępna, czy można jakoś ustawić dźwięk tego powiadomienia ? Bo mam bez dźwięku.
Zależy jakie to jest powiadomienie, wydaje mi się że jest to zwykły SMS, więc ustawiasz to tutaj: Wiadomości -> trzy kropki -> ustawienia -> powiadomienia -> włącz przełącznikiem w górnym prawym rogu -> wybierz dźwięk powiadomienia dla powiadomień SMS (aby wybrać swój dźwięk, musisz go najpierw wrzucić do folderu Notifications w pamięci telefonu, a potem wrócić do okna wyboru dźwięku).
Sprawdzałem, mam tak ustawione. A dokładniej chodzi mi o te powiadomienia operatora lub coś takiego: np. w playu wpisuje ten szybki kod żeby np. sprawdzić stan konta, po tym wyskakuje okienko ze stanem konta, i przy tym nie mam żadnego sygnału, czy można go jakoś ustawić ?
@@radek8, to jest chyba traktowane jako powiadomienia systemowe.... masz głośność systemu ustawiona czy wyciszone? Spróbuj to się przekonamy.
Tak. Mam ustawioną głośność. Ale dla pewności zapytam: To jest w ustawienia-dźwięki i powiadomienia, tak?
Nie. Jako system.