Cześć,
jest już trochę podobnych tematów, ale tylko widzę w odpowiedziach Lg G.Pad 8.0, bo ludzie chcą kupić używkę.
Ja potrzebuję kupić nowe urządzenie, bo tablet ma być dla mamy. Budżet do 400 zł, nie więcej.
Domyślnie chciałem kupić 8" i tak też zostanie, bo 7" to za mało, a dobrej 10" w tej cenie nie dostanę.
Przeznaczeniem tabletu będzie głownie tekst, sporadycznie internet i jakieś multimedia (muzyka, film itp. gry raczej w ogóle).
Najwygodniej byłoby dla mnie kupno tabletu w sklepie stacjonarnym, obojętnie który, bo w zasadzie wszystkie większe mam w okolicy.
Miło by było gdyby tablet miał modem co najmniej 3G, może nie jest to wyznacznik, bo mama ma telefon z opcją współdzielenia internetu, ale może się przydać.
Z moich propozycji to oczywiście wszechobecny w sklepach Kiano Intelect 8 MS 3G - obecnie jest promocja w Euro za 399 zł. Również za 399 zł w Euro jest Kiano Slim Tab 8 z 3G. Dla obydwu plus za oprogramowanie (Intelect ma update do Win 10 - tyle, że nie wiem jak tam teraz prezentuje się problem z małą ilością pamięci, SlimTab ma update do 4.4).
W tej cenie jest teżPrestigio MultiPad 4, tyle, że ma Androida 4.2 (nie wiem jak z aktualizacją i wsparciem).
Gdybym miał większy budżet czy kupiłbym używany sprzęt to pewnie wziąłbym G Pad 8.0, ale niestety poniżej 550 zł nie ma co szukać nówki.
Macie jakieś propozycje w tych pieniądzach? Wiem, że budżet nie jest powalający, ale mama nie chce drogiego sprzętu, a poza tym do jej sposobu użytkowania nie trzeba jakiś fajerwerków.