Witam, próbuję wybrać dla siebie telefon za maks 600 zł, wolałbym raczej mały i kompaktowy telefon ale ten desire 620 podoba mi się na tyle że chyba mógłbym zaryzykować i go kupić, choć pewnie nie byłbym zadowolony z tak wielkiego urządzenia i zaraz go sprzedam... no i podobno ma słabą jakość dźwięku na słuchawkach, co jest dla mnie priorytetem.
Z drugiej strony, htc one mini.. tu boję się o baterię i jakość wykonania, widzę na aukcjach wszędzie popękaną ramkę.. ale tutaj za to mam super jakość audio i aparat, oraz świetny ekran.
Jest jeszcze Xperia Z1C która odpowiada pod każdym względem poza audio.. Sony chyba jako jedyne kompletnie olewa w smartfonach jakość dźwięku na wyjściu słuchawkowym i jest ona po prostu tak beznadziejna że telefonów z logiem ich firmy nie da się słuchać bez łez i krwi z uszu ..
No i SGS 5 mini.. tutaj świetny ekran (w nowych amoledach da się ustawić naturalne kolory więc "biere") świetna jakość audio, posiada chip wolfsona, do tego świetny aparat i kompaktowe rozmiary.. ale po recenzjach było widać że telefon nowo wyjęty z pudełka co chwilę się wieszał i zastanawiał..
Wybór jest tak ciężki że pytam na forum o opinie. Który model byście wybrali i dlaczego?
Edit. przemyślałem sobie wszystko i chyba najbardziej skłaniam się ku desire 620. Czekam na opinie innych.