Kupiłem dzisiaj taki adapter MHL:
http://www.morele.net/adapter-usb-savio-mhl-microusb-na-hdmi-czarny-cl-32-749440/
Niestety po podłączeniu kabli i zasilania jest brak obrazu. Próbowałem na monitorze i telewizorze i nic.
Trzeba coś włączyć w tablecie?
Nikt nic nie wie?
nie wiem czy to od tego zależy ale na dużej części filmików widać, że ludzie stosują jeszcze między telefonem a kablem od mhl taki adapter z 5 na 11 pinów, nie wiem o co z tym chodzi dokładnie, ale prawdopodobnie to przez to ci nie działa
Tak.
5 pin to stary typ, ty poyrzebujesz nowszego.
nie rozumiem trochę tego, bo adaptery jakie znalazłem mają męski wtyk 5 pin oraz żeński 11 pin, a mhl z pierwszego posta ma w opisie 5 pin wtyk więc to się samo z sobą gryzie
Ja posiadam adapter KCC-REM-SEC-H10FAUWE - podłączam Note 4 i Tab S 10.5 - działa bez podłączania zasilania zewnętrznego.
@@wojciechoslaw
Adapter musi być podłączony do zasilania, masz tak?
Nie musi być, zależy od adaptera. Mój działa bez zasilania (a miał nie działać) ale aby pasował do tego tableta, musi być 11pin. Widocznie autor tematu kupił zły.
@@clozi
MOże, nigdzie nie ma, że ma być 11-pin. Ja nie wiedziałem, on mógł tez nie, prosta sprawa. Samsung skąpi bowiem informacji........ 🙁
Masz rację, ja wiedziałem tylko dlatego, że wcześniej szukałem w necie jaki ma być. A jak chciałem kupić poprzez popularny serwis, to wpisałem frazę mhl galaxy tab s. W opisie było, że jest kompatybilny więc kupiłem, jak by nie działało, to mógłbym spokojnie oddać.