Witam jak w temacie zastanawiam się nad tymi 2 telefonami i jakoś nie mogę się przekonać który lepszy. Czy ktoś może posiada MX5 32GB i wie jak się sprawuje w grach itp czy nic nie laguje? Czy język polskie jest w pełni na OS Flyme ? No i ogólnie który lepiej wybrać.
Czy może też są inne propozycje do kwoty 1500 zł ?
Może dołożyć 100 zł i tak jak ja dorwać używanego Note 4. A spora różnica pod względem wykonania, designu i działania względem Note 3
Tapniete z Note 4 Exynos
Właśnie jedynie wchodzi w grę nowy telefon. Tylko nie mogę się zdecydować który będzie lepszy pod względem użytkowania. Bo Note 3 jest trochę stary już i nie wiadomo jak z aktualizacjami a MX5 to dosyć nowy telefon.
Jeśli odpowiada Ci nakładka Meizu, ubogie wsparcie i jakby nie patrzeć specyficzna chińska marka (to nie klasa Xiaomi czy Huawei), no to warto się nad nim zastanowić. Ale nie wiem czy jakiś problemów z LTE nie ma w PL
Odwrotnie, Xiaomi to nie jets klasa Meizu. Meizu jest o dobrą klasę wyżej (albo na poziomie topowych Xiaomi).
Do gier - Note 3. MX5 ma Mediateka ze słabą grafiką, w wymagających grach trzeba obniżać detale.
No właśnie z tą grafiką faktycznie jest o tyle gorszy ? Bo też właśnie jest kwestia że note 3 jest już z 2 lata na rynku i nie wiem czy warto już brać taki egzemplarz na ile on jeszcze wytrzyma. A jest jakaś alternatywa dla tych dwóch telefonów z Amoledem ?
Za bardzo nie ma bo AMOLED nie jest jeszcze zbyt rozpowszechnioną technologią. Nie wiem czy w tych pieniądzach uda Ci się dorwać LG G Flex 2.