A nie
![]()
[./IMG] ?
bez kropki oczywiście 🙂

Ode mnie pytanie.
Czy telefon był naładowany podczas aktualizacji. Wymagane jest chyba 65%, powinno pojawić się ostrzeżenie.
do jakiej wersji był aktualizowany ?
Komputer nie rozpozna telefonu, który jest wyłączony (ale pomimo tego powinien się ładować i powinien pojawić się ekran ładowania) Musiał byś wejść w fastboot ale musisz naładować telefon by to zrobić. Gorzej jeżeli uwalony jest bootloader (nie wiem jak Twój tata mógłby to zrobić, może telefon się wyłączył podczas aktualizacji np.z powodu braku prądu i coś się pochrzaniło ale nie słyszałem o takim przypadku), szczególnie jeżeli aktualizował do lollipopa, bo to oznacza całkowitą cegłę i pomogłaby tylko wymiana płyty głównej.
Kolejne pytanie. Na jak długo telefon był podłączony do ładowarki ? Rozładowany telefon do zera potrafi się długo ładować ale też bez przesady.
[Edit] Teraz dopiero popatrzyłem na zdjęcie (które sam zresztą poprawiłem) i zauważyłem, że jest wykrywany jako sterownik do procesora co by wskazywało na bootloader.
Dałem Ci link do moto flashera ale on nie jest kompatybilny z bootloader lollipopa więc jeżeli telefon był aktualizowany do tego systemu to tego nie próbuj, bo tylko pogorszysz sprawę.
http://forum.xda-developers.com/moto-g/orig-development/bootloader-tool-motoflasher-t2959076
Wysłane z mojego Moto G przy użyciu Tapatalka