Witam telefon zakupiłem miesiąc temu.jest on używana.pierwszy właściciel zakupił go w kwietniu.jedynym problemem jest szybkie zużycie baterii. Muszę ładować go codziennie. Używałem parę min map google następnie wyłączylem je i gps. Sprawdzając co zuzylo tyle baterii zobaczyłem to co na screenie. Co powinienem zrobić?
Witaj.
Moim zdaniem nie powinno Cię to dziwić. Moja słuchawka bez WiFI i transmisji danych wytrzymuje około dwóch dni. Kiedy korzystam z internetu (rzadko), działa troszeczkę ponad dzień. Przez ostatnie dwa tygodnie byłem w szpitalu i używałem LTE codziennie dość intensywnie telefon nie dał rady działać nawet 12 godzin ;-)
Zdziwiło mnie to trochę, bo niektórzy pisali że bez problemu na średnim użytkowaniu 4 dni.
No nie jest to normalne. Jeśli rom oryginalny to spróbował bym przywrócić ustawienia fabryczne,
może jakiś syf siedzi, jak nie to chyba bateria już się kończy.
Telefon grzeje się w okolicy bateri i bardzo szybko się rozładowywuje.
Rozważ instalację jakiegoś customa. Miałem podobną sytuację, ponieważ CPU było zablokowane na maksymalnej częstotliwości. Ogólnie to jakiś lichy model mi się trafił.. Niedługo leci na gwarancję, żeby mi na nowy wymienili. Mam nadzieję, że nie zorientują się, że zrootowany 😉