Szukam telefonu do ~1500zł.
Pierwsze pytanie - SGS5 vs iPhone 5?
Chcę odpowiedź na to pytanie. Po prostu porównajcie te 2 telefony i powiedzcie czemu.
Jak już porównacie te 2 to możecie zaproponować inne. Głównie jestem przyzwyczajony do Samsungów, dlatego najlepiej jakiegoś Samsunga, z drugiej strony to ścinanie na Samsungu... Aktualnie mam SGS3, ma 2,5 roku i ścina mocno. Przez 1,5 roku było ok, później lekkie ściny, teraz już naprawdę mocno laguje. Chciałbym żeby telefon wytrzymał chociaż z 3 lata nie lagując tak mocno. Wiem że iPhone jest gorszy wg statystyk, ale jest podobno lepiej zoptymalizowany.
Ogólnie jak już porównacie te 2 to możecie dawać propozycje. Z jednej strony jestem przyzwyczajony do Androida i przede wszystkim Samsunga (miałem 2 smarfony, oba od Samsunga), a z drugiej strony te lagi teraz na S3 mocno denerwują, chętnie spróbowałbym także iOSa bo mi się w miarę podoba. Co zrobić? 😃
@EDIT
No i najlepiej nowy, wolę nie ryzykować z kupowaniem używanego. Także nowy do 1,5k.
@EDIT2
Lubię duże ekrany również, 5 cali mi nie przeszkadza a wręcz jest to dla mnie odpowiednie. Do tego chciałbym też w miarę dobry aparat (chociaż taki jak w SGS3), bateria nie ma większego znaczenia, i tak ładuję codziennie 😃 , no i średnio mi się podobają takie kanciaste telefony ( jak np. xperie)