Skocz do zawartości
pikuśtbg

info SamFirm - Narzędzie do pobierania ROM'ów

    Rekomendowane odpowiedzi

    Cześć.

     

    Przedstawiam wam narzędzie użytkownika z XDA (oryginalny wątek

     

     

    14aj4pi.jpg

     

    Narzędzie służy nam do pobierania ROM'ów z szybkich serwerów z pełną prędkością łącza.

     

    Model i region możemy sprawdzić używając Phone INFO ★Samsung★.

     

    Wymagane jest posidanie:  .NET Framework 3.5 (Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86) and Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86) installed)
     

    Po pobraniu ROM'u trzeba go odszyfrować za pomocą funkcji "Decrypt" albo zaznaczyć automatyczne odszyfrowywanie.

     

    Pobrany ROM instalujemy za pomocą ODIN'A.

     

    - - - - - - - -

    Ostatnia dostępna wersja to SamFirm v0.3.3

     

    LINK YOUTUBE

    SamFirm_v0.3.3.zip

    Edytowane przez camdell
    dodany prefix
    • Lubię to! 5

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wpisuje w polu "Model" SM-G900F, w polu "Region" POL, po kliknięciu "Check Update" wyskakuje jak niżej:       

     

    Nie można załadować pliku lub zestawu 'Microsoft.WindowsAPICodePack.Shell, Version=1.1.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' lub jednej z jego zależności. Nie można odnaleźć określonego pliku.

     

    (win10 home, 64 bit)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    JACA85

    Region polska to xeo

    wystrzelone z 7,62mm kbkAKMS

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    JACA85

    Win 10 prem x64... framerowki mam, ale nie pamietam jakie ☺

    Zasysa az milo romy...

    wystrzelone z 7,62mm kbkAKMS

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tak ma 10tkę,

    .NET Framework 3,5 (zawiera wersje .NET 2.0 i 3.0)

    .NET Framework 4.6 Advanced Servises,

    Microsoft Visual C++ 2008 x64

    Microsoft Visual C++ 2008 x86

    Microsoft Visual C++ 2010 x64

    Microsoft Visual C++ 2010 x86

    wpisuję tym razem "Xeo"  :)   z małej, dużej litery no i bez zmian

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x