witam. wczoraj zmieniłem ROM na[AROMAv2.4]CriskeloROM+v7.6[Xperia_Z1_690X][Android+4.4.4] nastepnie wgrałem SuperSU iZ1-lockeddualrecovery2.8.21-RELEASE.flashable w recovery, telefon uruchamiał się do pokazania loga SONY i nie dało się wejść w recovery potem rozładowała się bateria (ładowałem całą noc) i teraz nie da się włączyć telefonu, wiecie może jak go uruchomić probowałem kombinacjami ale nic się nie dzieje. Zadna dioda nie świeci.
Sprawdz czy komputer wykrywa telefon w trybie flash. Jeśli nie to baterię trzeba naładować w innym telefonie, badz pobudzić ja na ostro.
teraz jej nie czyta.. wgl. czytałem gdzieś że pozostawienie bateri na 8h powinno pomoc. i teraz sprawdzam.
Jeśli bateria jest rozładowana praktycznie do zera, to taki zabieg może sie nie udać. Pozostaje wtedy tak jak pisałem wyżej pobudzenie na ostro.
to znaczy? jak na ostro?
Podłączasz przewody od ładowarki, lub zasilacza serwisowego bezposrednio pod styki bateri na kilkanaście sekund. Trzeba pamietac o odpowiedniej polaryzacji +-.
a gdzie znajde poradnik jak to zrobić? nie orientujesz się jaki byłby koszt naprawy tego w serwisie
Wszystko zależy od serwisu.
Na baterii jest zaznaczony zazwyczaj plus i minus, jeśli jednak nie ma, to wtedy bierzesz miernik i sprawdzasz.
czyli innego sposobu nie ma zeby coś z nim zrobić? wczoraj się włączał do loga gdy go dawałem do ładowania..
a przyjmą mi to na gwarancji?
Zależy co napiszesz w zgłoszeniu. Jak napiszesz, że padł podczas aktualizacji może sie udać ale nie musi.
a jeżeli się nie uda to są jakieś komplikacje z tego powodu?
Zaproponuja odpłatna naprawę i tyle.
oki 😉 dzięki, czyli mam napisać żę telefon padł podczas aktualizacji ?
Tak.
Panowie jest progres. zmieniłem ładowarke na Samsunga i teraz się pojawia dioda, czerwona i włącza Logo SONY i tyle 😉