Powitać
Jako że wielu ceni sobie telefon jakim jest Galaxy Note 3 w tym i ja na pewno także wielu chciało by aby posłużył im jak najdłużej i tym bardziej bez wizyt w serwisie. Tym bardziej patrząc na to co oferuje Note 5.
Jednym z najbardziej eksploatowanych rzeczy lub też wyeksploatowanych na pewno są przyciski, niektórym na pewno nie działają już najlepiej.
W związku z tym chciał bym przybliżyć wam program z Google Play do wybudzania Notki za pomocą sensora zbliżeniowego. Jak wiadomo programy do użycia w tym celu ekranu ( aby uzyskać efekt podobny do np xperii z2), a co za tym idzie konsumują dużą ilosć baterii bo nie działają tak jak bysmy sobie tego życzyli.
Przejdźmy teraz do samego programu który nazywa się "Wakeup Touch Nexus". Wbrew nazwie tyczącej się Nexusa powinien działać on na większości telefonów/ tabletów wyposażonych w czujnik zbliżeniowy.
- Program nie wymaga roota.
- Nie zużywa praktycznie baterii, o ile w ogóle zużywa 😉
- Dodatkowo co dla wielu może być istotne w tym dla mnie nie wymaga żadnych specjalnych uprawnień
- Jest w pełni darmowy
Dodatkowo wraz z tym programem instaluje nam się aplikacja którą wygasimy ekran- działa tak samo jak program "wygaś i zablokuj". Wymaga przyznania jej praw administratora.
Sam używam go już ponad rok na Note 3 i jestem w pełni zadowolony jako że włącznika używam tylko do wyłączania i włączania a Home tylko do wychodzenia, powrotu do głównego ekranu oraz włączania menadżera aplikacji.
Link do program w Google Play
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wolandsoft.wtn&hl=pl
Można też ustawić świecenie diody podczas małego poziomu baterii czy wibrację podczas odblokowywania choć ja z tego osobiście nie korzystam 😉.
Screeny i moje ustawienia: