Prawie na każdym forum pisze ze warto go zrobić przed aktualizacja .Nigdy tego nie robiłam a czasem po aktualizacji były lagi telefonu. Więc pomyslalan że przed aktu do 5.1. Zrobię tego wipe'a. Tylko problem w tym że się na tym nie znam i nie wiem jak go zrobić. Na Google są poradniki ale nie mogę nic sensownego znaleźć. Mógłby mi ktoś napisać jak przygotować telefon przed aktualizacja?
Zrób backup na 5.1 w aplikacji Sony i zrób reset do ustawień fabrycznych
Wysłane z mojej Z1 compact przy użyciu Tapatalk
PC companion tak?
w telefonie w opcjach kopii zapasowej to masz
Wysyłane z Compacta za pomocą Tapatalk 2
up@ ja zrobiłem tak:-)
Aktualizacja do 5.1 następnie kopia wbudowaną aplikacją "kopia zapasowa i przywracanie " potem powrót do ustawień fabrycznych z poziomu telefonu i kopię przywracam i śmiga.. Cała operacja chwilę trwa i wszystko smiga...polecam ten sposób :-)
Czyli dopiero po aktualizacji przywrócić ustawienia fabryczne?
No dobra dzięki 🙂 zaraz biorę się do dzieła
Bo wipe robię nawet po najmniejszej aktualizacji systemu na każdym fonie, wtedy wiem że wrazie problemów wina leży wsystemie a nie w złym update czyli nadpisaniu plików.
Przywrociłam ustawienia fabryczne w telefonie. Ale teraz nie moge przywrocic danych. Mialam zaznaczone w ustawieniach>Kopi zapasowej i resetowaniu> Tworzenie kopi zapasowych danych i autoprzywracanie. Ale nic z tego nie wyszlo... Zadnych ustawien telefonu mi nie przywrocilo. Nawet mi telefon nie wykrywa aktualizacji. Dopiero przez pc companion moge zaktualizowac. Własnie to robie. Czy mozna jakos przywrocic ustawienia telefonu? Wiadomosci? Aplikacje?
jesli nie wyszła żadna kopia to nie da się