G4 ma też swoje wady - ekran i baterię. W ekranie skopali kalibrację - jest wyraźnie zimny (dla niektórych męczący), odwzorowanie barw jest średnie, do tego duży i jasny panel jest prądożerny, żeby oszczędzać baterię, sam bez Twojej zgody po minucie obniża jasność. A i tak na niewiele się to zdaje bo bateria jest słaba:
http://#####/447460/test-smartfonow-2015/section/1/
@Penguino ciągle powtarzasz te same głupoty.
Podaj proszę namiary na informację, że wyświetlacz jest prądożerny bardziej w G4 niż w innych smartfonach.
Już wcześniej Cię o to prosiłem i jakoś się nie doczekałem.
Jakie obniżanie jasności po minucie, jakie męczenie wzroku, proszę Cię ogarnij się 🙂
Co do baterii to też kolejny mit. Wejdź łaskawie w odpowiednie wątki na forum, poczytaj o doświadczeniach użytkowników, a nie
wklejasz link do śmiesznych testów.
W tym Twoim teście podane jest, że G4 internet na wi-fi wytrzymuje 209 minut, gdzie ja sot (internet na wi-fi) ponad 3h mam na 50% baterii.
Inni użytkownicy G4 potrafią osiągać ponad 5h sot, ja również mam wyniki 5-6 i ponad 6h sot.
Wejdź w wątki o S6 i zobacz jakie tam ludzie mają wyniki. Owszem zdarzają się przypadki, że ktoś ma 3h sot w G4, ale to w przypadku
wszystkich topowych smartfonów się zdarza, w S6 również.
G4 nie ma gorszej baterii, naczytacie się durnych testów i jak mantre powtarzacie, nie mając w ogóle do czynienie z tym telefonem.
S6 może ma i lepszy wyświetlacz, kwestia kto co lubi, ale mnie znięcheciły niedoróbki tego wyświetlacza, plamy, pasy itp o czym można było
poczytać m.in. u nas na forum.
Nie wiem może Samsung te wyświetlacze robi z odpadów, może dlatego nie mają w sprzedaży oledów tv bo wyszło by to w praniu przy tak
dużym wyświetlaczu, sam nie wiem.
Poza tym wyświetlacz jest mniejszy niż w G4 a ma to dla mnie duże znaczenie.
@@Arlena Z3 jeśli zależy Tobie na baterii to dobry wybór, tylko przy niewiele mniejszym telefonie niż G4 stracisz na wielkości wyświetlacza co akurat w
Twoim przypadku przyda się przy przeglądaniu internetu itp.
Jeśli chodzi o zdjęcia to G4 i S6 przewodzą w stawce.
Więc sama widzisz trzeba iść na kompromis:) Dla mnie takim kompromisem był G4 i jestem bardzo zadowolony.