Cześć Wam.
Parę dni temu kupiłem LG Leon w salonie Plusa i chcę go zrootować, żeby móc się pobawić (głównie zależy mi na dźwięku). Problem polega na tym, że nie mogę tego zrobić, wypróbowałem KingoRoot, iRoot, Root Genius, Purple Drake, Lg One Click Root (v1.2 i v1.3) oraz tą metodę: http://forum.xda-developers.com/android/development/guide-root-method-lg-devices-t3049772
Żaden sposób nie zdał testu, te wszystkie aplikacje działające na zasadzie One Click po prostu nic nie zmieniały w telefonie (sprawdzałem Root Checkerem), natomiast ta metoda opisana w linku z XDA, przebiega pomyślnie do kroku numer 10. Normalnie wklejam po kolei komendy i gdy docieram do sytuacji na screenie w 9 punkcie, czyli wklejam skrypt po tym jak pojawia się krzyżyk nic dalej się nie dzieje. Wciskam enter i cisza. Pobierałem sterowniki pod ten telefon z różnych źródeł i za każdym razem jest to samo. Próbowałem nawet specjalnie na innym komputerze z win8 (mój jest z win7) i jest to samo, więc to musi być kwestia telefonu albo mojego błędu. Przeszukałem już chyba wszystko co znalazłem na forach zarówno polskich jak i zagranicznych i nie mam kompletnie pomysłu co robić. Zależy mi koniecznie na tym żeby zainstalować w telefonie Viper4Android, dlatego w akcie bezradności proszę Was o pomoc.