Cześć
Poszukuję kandydatów na następcę LG G2 (stąd też porównania do giedwójka). Generalnie jestem zadowolony z działania LG, ale uważam że "trwałość" tego telefonu to śmiech na sali - tak, w G2 co chwilę co się chrzani - problemy z GPS'em, mikrofonem, obudowa skrzypi, szybka aparatu rysuje się nawet od przecierania jaj papierowym ręcznikiem, teraz zgłupiało gniazdo słuchawkowe.
Czego oczekuję:
-2Gb RAM, 4/8 rdzeni
-Pamięć minimum 32Gb(!) bądź karta pamięci
-Dobry aparat (G2 mnie satysfakcjonowało tylko długo łapało ostrość), nie oczekuję cudów ale fajnie czasami coś uwiecznić
-Ekran około 5", raczej wolę iść w górę ale np. 5,5" OPO jest ledwie akceptowalny
-Czasami gram dla zabicia czasu - (G2 dawało radę, chciałbym żeby przyszły telefon za rok dawał rade jak G2 w tym momencie)
-Bateria - telefon wytrzymujepełny dzień przy użytkowaniu na poziomie:
2h muzyki + 2h internetu + 0,5h grania + kilka rozmów + sms/messanger
-Wsparcie producenta (do 6.0?) bądź możliwość modów (cyan?)
Kwota to +/- 1200 zł (na nowy bądź używany w idealnym stanie), jestem elastyczny, nie wykluczam zwiększenia kwoty przy dobrych opcjach. Telefonik ma działać płynnie i nie łapać dziwnych lagów z du*y (miała to w zwyczaju była xperia sp), chciałbym żeby posłużył mi przyjemną pracą przez 1 rok w górę. Nie mam nic konkretnego na uwadze, podoba mi się premium-fell z Zetek i HTCków, trochę odrzuca mnie ostatnio plastik, G3 dostaję kategoryczne "NIE" na wejściu.
Jestem świadom że za te pieniądze moje wymagania mogą być niemożliwe do spełnienia dlatego kwota 1200 zł jest bardzo elastyczna 🙂