Skocz do zawartości
awygo

Mate 7: jak ustawić MX Player jako domyślny?

    Rekomendowane odpowiedzi

    awygo

    Mate 7 do odtwarzania wideo domyślnie używa aplikacji Filmy. Zainstalowałem MX Player, zablokowałem Filmy. Gdy próbuję odtworzyć film z poziomu Galerii, wyświetla mi się monit o hasło do odblokowania aplikacji Filmy. Gorzej: nie można ponownie uruchomić Galerii, bo wciąż monituje o odblokowanie Filmów. Żeby ją ponownie uruchomić, trzeba wyczyścić dane aplikacji.

    Jak ustawić MX Player jako domyślny?

    EDIT:

    Aplikacja Filmy tak się rozpanoszyła w telefonie, że nawet wideo otwierane z menedżera plików również uruchamia się w tym programie.

    Wyłączyłem Filmy w aplikacjach. Mimo tego Galeria nadal odtwarza wideo za pomocą Filmów.

    Coraz bardziej przypomina mi to... Miui od Xiaomi :facepalm: , którego niedawno pozbyłem się z powodu podobnych idiotyzmów.

    Edytowane przez awygo

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    noman1

    Spróbuj ustawić domyśnie aplikacje:

    Ustawiwnia->Zarządzaj aplikacjami i na dole masz: Ustaw. aplik.domyslnej.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    awygo

    U Ciebie Filmy są na tej liście?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    noman1

    Nie mam filmów ;)

    Nagrałem z kamery, nie ma filmów na liście, ale przy probie uruchomienia wyskoczyło okno z pytaniem za pomocą jakiego programu chce uruchomić film, jednorazowo czy zawsze.

    A jak wygląda u ciebie podoba odtworzenia filmu z innego programu, np. Total commander a nie z galerii?

    Edytowane przez noman1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    awygo
    Aplikacja Filmy tak się rozpanoszyła w telefonie, że nawet wideo otwierane z menedżera plików również uruchamia się w tym programie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    noman1

    A jak wyłaczysz "filmy" to może będzie można przypisać inny program.

    Swoją drogą to dziwne, może jakiś wipe pomoże.

    Edytowane przez noman1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    awygo
    Wyłączyłem Filmy w aplikacjach. Mimo tego Galeria nadal odtwarza wideo za pomocą Filmów.

      ;) ;) ;)

    Zrobiłem full wipe z poziomu recovery. I nie pomogło.

    Edytowane przez awygo

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    noman1

    Kilku krotnie zaznaczalem inny program tylko raz i za każdym razem mam coś takiego

    post-43984-0-19694000-1442782732_thumb.jpeg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    awygo

    Właśnie dlatego że zaznaczałeś "tylko raz". Dlatego pyta za każdym razem. Spróbuj odtworzyć film z poziomu Galerii. Uruchomi MX Playera, czy Filmy?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    noman1

    Faktycznie z galerii bez pytania odpala "filmy" ale z TC pyta. To chyba błąd ze na liście domyślnych aplikacji nie ma filmów.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x