Witam!
wczoraj upadł mi Samsung Galaxy S3 i ekran zrobił się czarny. Telefon działa, miga dioda informująca o wiadomościach na FB, klawisze są podświetlone kiedy wciskam klawisz główny. Chcę wymienić matrycę i w serwisie powiedzieli mi, że nie ma z tym problemu wymienią mi, ale problem dotyczy danych na telefonie (kontakty etc.) Facet z serwisu powiedział mi, że tych danych nie powinienem stracić, ale jeśli chcę mieć 100% pewności to poradził mi zrobić backup danych na kompa. Po podłączeniu telefonu do kompa przez kabel USB, komputer wykrywa urządzenie ale po wejściu w urządzenie nie ma żadnych folderów. Ściągnałem program Samsung Smart Switch i po podłączeniu telefonu jest komunikat, że telefon jest zablokowany i muszą go odblokować, żeby program mógł się połączyć z telefonem. Niestety próbowałem na czuja ale nic nie pomaga.
1. Czy to że w komputerze nie wyświetlają się foldery oznacza, że już straciłem wszystkie dane? Skoro miga zielona dioda od FB Messengera to chyba znaczy, że programy się zachowały...?
2. W jaki sposób mogę zrobić jeszcze backup danych z telefonu na kompa?
3. Czy mogę mieć 100% pewności, że po wymianie części będę miał wszystkie dane na telefonie? Koszt naprawy wynosi 450zł i spoko mogę tyle wydać pod warunkiem, że odzyskam dane bo jest to mój jedyny telefon...
Możecie mi pomóc, będę zobowiązany...
Pozdrawiam
Bartek