v1rooz Prawdę mówiąc nie wiem co mam napisać więcej. Temperatura musiała być głównym czynnikiem ale i tak to jest bardzo dziwne... Telefon by leciał od razu na gwarancję gdyby nie jeden incydent jakieś 7 miesięcy temu wpadł mi do kibla (kontakt z wodą ok 3 sekundy) po wyciągnięciu z wody została rozłączona jedynie karta sim. Wyłączyłem telefon i na dwa dni w ryż. Po dwóch dniach zacząłem go dalej użytkować bez najmniejszych problemów. Nie wiem co mam z tym fantem zrobić bardzo dziwna sprawa z tą obudową... Przepraszam za doskonałą jakość zdjęć ale robione jakimś hłałejem siostry.
Hibron Wygląda mi to na to, że metalowa ramka rozszerzyła się pod wpływem ciepła i jeden z zatrzasków odskoczył. Spróbuj bardzo mocno nacisnąć wybulenie i ramka powinna wejść w zatrzask.
Kios Ja bym obstawiał, że to uszkodzenie powstało podczas ściągania etui. W tym miejscu obudowa jest bardzo cienka, więc etui bez problemu może je podważyć i odgiąć. Szczególnie Slim armor, który jest bardzo sztywny. U mnie telefon nagrzewa się znacznie jedynie na pleckach, podczas ostatnich upałów nawet parzył. @up Tam nie ma zatrzasków.
v1rooz @@Kios Ramka się odkształciła gdy telefon był używany bez etui czyli w domu. Problemem czy wysyłać czy nie. Z informacji internetowych lokalizacja papierka lakmusowego nie zmieniła koloru więc jest może jakaś szansa. Ale naprawdę jest to dla mnie niewiarygodne...
Kios Myślę, że urządzenie nie jest w stanie tak rozgrzać metalu, żeby doprowadzić do samoistnego odkształcenia. Coś musiało mu pomóc. W moim mam minimalnie odgiętą obudowę w podobny sposób nad lewą szufladką, gdzie szczelina jest minimalnie większa.
Lucker Witam drogich forumowiczy. Jest to mój pierwszy post na forum, pisze ponieważ mam problem z digitizerem, wydaje mi się jak by odstawał i można go docisnąć. Teraz nie wiem czy w jakimś serwsie szybko mi to podkleją (nie chce nigdzie wysyłać ani długo czekać) czy próbować coś samemu, albo może wogóle zostawić i nic nie robić. Miał ktoś może podobny problem ?
kiler73 Nie sądzę żebyś to zrobił sam, jest on przyklejony na odpowiedniej grubości taśmie dwustronnej. Najlepiej serwis i to autoryzowany.
Połamany Ja miałem ten problem z tym że to regeneresis go stworzyło wymieniając obudowe która się rozklejała... Wszystko ladnie zlozyli za 1 razem ale po dniu ekran zaczął odchodzić w prawym gornym rogu na tyle mocno ze przy docisnieciu był wyraźny skok. Naprawili to za 4 wizytą w serwisie ;] pomijając to ze przy pierwszej wizycie ladnie telefon zlozyli poza ekranem a przy 2 nastepnych nie dosc ze nie naprawili problemu ekranu to jeszcze obudowe źle składali... Dopiero interwencja moja u htc sprawiła ze za 4 razem zrobili to jak należy. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
xtrampekx Mi też się lekko odgieła nad szufladą na sim a telefon mam od 2 dni. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
rain? Również mam to samo. Nie możliwe ze jest to od ściągania etui. Teraz pytanko, czy będzie to egzekwowane w ramach gwarancji? M8
Kios Ogólnie wszelkie nierówne szczeliny i złe spasowanie serwis naprawia poprzez wymianę obudowy. Jeżeli nie ma śladów upadków itp. naprawa zazwyczaj przysługuje. Ja swojego miałem wysyłać z powodu właśnie tej szczeliny oraz luźnego przycisku głośności, ale nie mogę się zmusić do przywrócenia stocka i braku telefonu przez przynajmniej tydzień.
rain? Hmmm.. A jeśli mój front jest idealny, natomiast z tyłu posiadam normalne ślady użytkowania + to odkształcenie to mogą się przyczepić do tego rewersu? Osobiście oddalbym tuż przed końcem gwarancji czyli za jakieś 4-5 miesięcy, może jeszcze bateria by nowa siadła bo aktualna straaaasznie słabo trzyma. M8
Badylosan Generalnie takie rzeczy to uszkodzenia mechaniczne, serwis nie podciągnie nawet tego pod tz. 6-cio miesięczną gwarancję na obudowę (tak, istnieje coś takiego), jednak jak widzę w tym wypadku to nie przejdzie. Za takie wygięcie obudowy wystawią Wam kosztorys. Sam mma M8 i często na nim gram, telefon potrafi się całkiem nieźle nagrzać ale żeby tak samo z siebie powstało takie wygięcie? Żaden serwis w to nieuwierzy. Jedyna opcja jaka pozostaje, to dociśnięcie tego elementu jakimś plastikowym patyczkiem, czy coś w tym stylu.
Badylosan Jeśli masz telefon na gwarancji to oddawaj go do serwisu, niech Ci wymienią korpus bo to do tej części przymocowany jest dotyk z lcd'em. Nie radzę próbować naprawiać samemu bo to bezsensowna robota i tak się będzie rozklejał