@up
Ależ skąd, aktywna transmisja danych na karcie działającej w LTE nie ma wpływy na przychodzące połączenia do każdej SIM.
Przypomnę, że transmisja danych np. w LTE i 3G może być ustawiona tylko dla JEDNEJ dowolnej SIM ! Druga SIM w tym czasie może pracować ustawiona tylko w paśmie 2G.
Dla przykładu, realizujemy w jednym czasie takie schemat dla obydwu SIM aktywnych
PRZETESTOWANE ! 🙂
SIM1 --> w stanie "czuwania" w sieci GSM (2G)
a
SIM2 --> aktywna transmisja w LTE lub 3G np. oglądam youtube
Efekt:
dzwoniący do mnie na SIM1 w sieci 2G --> dodzwania się bez problemów - odbieram rozmowę, odtwarzanie youtube zostaje zawieszone czyli jak w każdym SINGLE SIM
a
dzwoniący do mnie na SIM2 w sieci LTE lub 3G --> aktywna transmisja w LTE/3G czyliodtwarzanie youtube zostaje zawieszone czyli jak w każdym SINGLE SIM
Schemat bardziej rozbudowany również PRZETESTOWANY:
SIM1 --> w stanie rozmowy w sieci GSM (2G)
a
SIM2 --> w stanie czuwania w sieci LTE lub 3G
Efekt:
dzwoniący do mnie na SIM1 w sieci 2G --> dodzwania się bez problemów , słyszy sygnał , ja podczas rozmowy mam sygnał że ktoś próbuje się dodzwonić "w tle" mogę zawiesić prowadzoną rozmowę
i odebrać przychodzącą rozmowę czyli jak w każdym SINGLE SIM
a
dzwoniący do mnie na SIM2 w sieci LTE lub 3G (w trakcie jednoczesnej mojej rozmowy z SIM1) --> usłyszy komunikat "ABONENT CZASOWO NIEDOSTĘPNY" lub odezwie się poczta głosowa jeśli tak sobie skonfigurujemy komunikaty......
....CHYBA, ŻE:
...wcześniej skonfigurujemy sobie w USTAWIENIACH POŁĄCZEŃ opcję INTELIGENTNE PRZEKAZYWANIE, czyli schemat:
SIM1 --> w stanie rozmowy w sieci GSM (2G)
a
SIM2 --> w stanie czuwania w sieci LTE/3G lecz nie aktywny z uwagi na ROZMOWĘ Z SIM1, wtedy automatycznie rozmowa zostaje przekierowana z SIM2 LTE/3G do SIM1 2G, ja prowadząc rozmowę słyszę, że "dobija się do mnie" rozmowa automatycznie przekierowana z SIM2 i mogę teraz ZAWIESIĆ ROZMOWĘ PROWADZONĄ NA SIM1 --> ODEBRAĆ PRZEKIEROWANĄ Z SIM2 --> POGADAĆ i ZAKOŃCZYĆ --> ODWIESIĆ SIM1 i kontynuwoać !!!
oczywiście to samo można zrealizować w przeciwną stronę czyli z SIM 2 na SIM1
Inteligentne przekierowania LG G4 DUAL SIM działa w pełni w obydwu kierunkach dla każdego z dostępnych pasm transmisji czyli obydwa sloty SIM obsługują w pełni wszystkie pasma włożonej SIM z LTE/3G/2G lecz nie jednoczesnie.
Musimy zdecydować w ustawieniach który SIM ma działać w jakim paśmie transmisji danych ewentualnie w miarę potrzeby to sobie dobrowolnie przestawiać w menu.
Dla mnie rewelacja!!!