Cześć,
poszukuję solidnego nowego telefonu w granicach 800zł. Dotychczas miałem na codzień styczność wyłącznie z WP dlatego oczekiwałbym porównywalnej wydajności systemu. Sprzęt zmieniam rzadko, więc solidne wykonanie i niezawodność są dla mnie kluczowymi cechami. Nie ukrywam, że chciałbym by służył mi godnie przynajmniej przez 2 lata.
Telefonu używam głównie do pracy - wykonywanie połączeń, odbieranie i wysyłanie maili, nawigacja (wbudowane GPS), internet - myślę więc, że pojemna bateria powinna być tu ważnym kryterium.
Wysoka wydajność w grach czy ogromna pojemność pamięci wbudowanej (16gb w zupełności mi wystarczy) w ogóle mnie nie interesują - o wiele bardziej oczekiwałbym płynności w poruszaniu się w środowisku telefonu.
Jako że telefon jest przedmiotem, który towarzyszy nam praktycznie na każdym kroku, bardzo ceniłbym sobie jego walory estetyczne. Zawsze lepiej sięgać do kieszeni po coś co wygląda ładnie.
Wstępnie pod uwagę brałem któryś z coraz bardziej popularnych chińczyków - Honor 4x, Meizu M2 - natomiast mam pewne obawy co do jakości wykonania oraz ich trwałości. Jeżeli moje pojęcie jest mylne, proszę o sprostowanie.
Dzięki i pozdrawiam!