Witam,
Planuję wymianę mojej zasłużonej Xperii P, głównymi powodami są: krótki czas pracy na baterii (nieużywany wytrzymuje max dzień), oraz wolne działanie.
Na telefon planuję przeznaczyć ok. 800zł.
Moje wymagania:
- czas działania na ładowaniu wynoszący co najmniej dzień/dobę przy dość częstym użytkowaniu ( smsy, rozmowy, od czasu do czasu używam GPS, więc fajnie byłoby na jakieś 2-3 h móc włączyć GPSa bez konieczności ładowania i nie bać się że po 20 minutach wyłączy się telefon, jak ma to miejsce w moim aktualnym telefonie),
- dobra/znośna (z nastawieniem na dobrą) jakość muzyki na słuchawkach,
- dobra jakość rozmów,
- przyzwoity aparat ( zdjęcia z wypadów, dokumentów i czasami notatek/wykładów, więc tutaj nie musi być jakoś cudnie, pewnie i tak będzie lepiej niż w Xperii P)
- wydajny, szybki ( raczej nie gram w nic, ale może jakaś prosta gierka na czas podróży czasami może się przydać + jakieś programy + facebook, messenger, bankowe, latarka)
- co do pamięci myślę że wystarczy mi 16gb, ale wiadomo - im więcej, tym lepiej,
- LTE
- telefon preferowałbym nowy, ale jeśli będą ciekawe propozycje nie widziałbym większych przeszkód nad rozejrzeniem się za egzemplarzem używanym,
- wielkość.. i tutaj zaczynają się schody. Teoretycznie nie chce dużego telefonu, ale z moich kilkudniowych poszukiwań i tego co dzieje się aktualnie na rynku telefonów widzę że standardem są ekrany 5', tak więc dla poszukiwań przyjmuję że szukam telefonu od 4-5.5 cala.
Telefon użytkowany będzie co najmniej 2 albo 3 lata.
Na tą chwilę skłaniałbym się nad Meizu M2 Note, chociaż boję się trochę tych 5.5'.
Proszę o pomoc w wyborze 🙂