Miałeś rację. W ten weekend spotkałem się z kolegą, który posiada Huawei Ascend G620s. Moje odczucie korzystania z niego jest takie, że na moje oko telefon gorzej sobie radzi z 4.4 niż mój roczny już G2 mini na 5.0. W tamtym telefonie zauważyłem dość sporo ścinek i spowolnień przy normalnym użytkowaniu, ekran niby 720p, jednak po tym telefonie nie widać tego pomimo, że w sklepach testowałem inne telefony z 720p i różnica była bardzo widoczna. Nie podoba mi się coś nakładka od Huawei tzn pulpity i widgety nawet fajne, jednak nie podoba mi się to, że całe menu aplikacji upchnięte jest na pulpicie, ustawienia i inne oryginalne aplikacje wyglądają słabo. Do tego telefon jest jak dla mnie zbyt ciężki. Nie chodzi mi o to aby jakoś "specjalnie" teraz jeździć po tym modelu bo tak nie jest jednak...no szczerze nie spodobało mi się parę rzeczy. Plus jedynie taki, że Huawei ma nawet dobry głośnik oraz, że przyciski funkcyjne umieszczone są na panelu pod ekranem, jednak minus ich taki, że nie są podświetlane. Jak kolege pytałem o baterię to stwierdził, że na początku trzymała dobrze (telefon ma 3 miesiące), jednak teraz podobno masakrycznie trzyma pomimo, że nie gra w gry i nie katuje telefonu. Sam nie wie co się mogło stać (sam nawet widziałem podczas użytkowania jak % spadały w oczach, więc nie kłamał).
Po tych wszystkich opiniach tutaj jak i poza forum byłem pozytywnie nastawiony na ten model Huawei, jednak po zabawie z nim okazao się, że czar prysł. Stwierdzam, że zdecydowanie lepiej sobie radzi jeszcze mój roczny LG G2 mini.