Witam,
ponieważ zbyt gorliwie usuwałem niepotrzebne aplikacje z telefonu. Okazało się, że usunąłem aplikację odpowiadającą za poprawne działanie kalendarza. Ze względu, że nie miałem wiele na telefonie stwierdziłem, że najszybciej będzie ponownie zainstalować nowy ROM,
Jak to w takich przypadkach:
1. Receovery w TWRP 2.8.6.0
2. Czyszczenie "System", "Cache","Dalvik Cache"
3. Wgranie romu.
I tutaj okazało się, że się nie da. Napisane jest, że "no MD5 file found", nie zwracałem na to uwagi przy wcześniejszych instalacjach bo kończyły się sukcesem, więc nie wiem czy ma to znaczenie. W każdym razie zaczęło rozpakowywać ROM i trwało to całą noc. Rano dalej trwał ten proces. Postanowiłem wyłączyć telefon.
Gdy chcę naprawić partycję "SYSTEM". Wyskakuję taki komunikat:
Repairing system using e2fsck
E:/sbin/e2fsck -p/dev/block/mmcblk0p17/ process ended with ERROR=4
E:Unable to repair '/system'.
E:Error reparing file system.
Próbowałem zmienićrozszerzenieplików systemowych (Chnage file system), co prawda zmieniało (na każdy inny próbowałem), ale gdy ponownie wchodziłem do wciąż były wrozszerzeniu: ext4.
Gdy chciałem utworzyć partycję (Partition SD Card) w TWRP, otrzymywałem:
E:Unable to locate device to partition
Nie mam pojęcia jakie kroki mam podjąć. Bo na telefonie został mi tylko TWRP. A zaczynam się bać, że już niewiele brakuje do zabicia telefonu. Z tego, co znalazłem to problem z SD kartą (pamięć wewnętrzna), bo nie posiadam kart z pamięcią zewnętrzną. Jednakże nie potrafię znaleźć szybkiego, a tym bardziej sensownego rozwiązania tego problemu.
Telefon: Lenovo K3 Note
Recovery: TWRP 2.8.6.0
ROM:VIBEUI_V2.8_1535_5.128.1_ST_K50-T5_WC23