Skocz do zawartości
Dastingo

KM0410 - telefon wyświetla zbyt dużo komunikatów, nie da się go użytkować. Factory reset nie działa.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam serdecznie,


    Jestem szczęśliwym (a być może i nie) posiadaczem KM0410. Telefon nigdy nie szwankował i działał bardzo dobrze. Jednak parę tygodni temu kiedy wziąłem go do ręki zobaczyłem całą masę błędów w stylu "unfortunately, batteryguru/launcher/process.acore/messenger/contacts/cokolwiek has stopped". Pop-upy wyskakują tak często, że NIC nie mogę zrobić wewnątrz telefonu. Próbowałem podłączyć telefon do komputera i usunąć jakiekolwiek dane (np. zdjęcia) - jednak po zrestartowaniu telefonu wszystko wraca. W samym telefonie jeśli na szybko uda mi się wejść w aplikacje i którekolwiek wyinstalować lub wyłączyć, po restarcie wszystko wraca do poprzedniego stanu.


     


    Wbudowany w system factory reset nie działa, Recovery mode nie pomaga, próbując wykonać pełny wipe dostaję error "--mkdir /data/app/ fail. err is-1 ". Telefon dziś postanowiłem zrootować tak na wszelki wypadek (jestem pomidorem jeśli chodzi o te sprawy, ale udało mi się wgrać roota, na to przynajmniej wygląda).


     


    Nie potrafię połączyć tego problemu z czymkolwiek, na 2 dni przed faktem aktualizowałem masowo wszystkie aplikacje ale nie miałem z nimi żadnego problemu i wszystko działało. Stało się to nagle, bez żadnego restartu telefonu ani upadku. Po prostu odmówił posłuszeństwa.


     


     


    Czy jeżeli wymaga to naprawy sprzętu to czy możliwe jest odesłanie gdziekolwiek zrootowanego i rozplombowanego telefonu? Naturalnie zapłacę za naprawę, po prostu nie wiem czy serwis K&M mi to przyjmie (nie mam nawet paragonu).


     


    Pozdrawiam


    Edytowane przez AALEKSANDRA
    Zmiana tytułu wątku na bardziej zrozumiały/jasny.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    elko14

    mam dokładnie identyczny problem, jedyna różnica to model telefonu DRIVE

     

    podobnie przy próbie resetu wywala błąd "--mkdir /data/app/ fail. err is-1", próbowałem aktualizacji za pomocą plików ze strony producenta, ale pomimo (teoretycznie) udanego procesu nic się nie zmieniło :/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Udało się komuś rozwiązać problem mam to samo :/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x