Witam posiadam samsunga galaxy s5 i mam problem otoz bateria szybko się wyladowuje. Np naładowany był na 100% o 8 chwile korzystałem i jest już 88%. Wszystkie synchronizacje wyłączone, ekran tez niski. Z góry dziękuję za pomoc
Odinstaluj fecebuka.
Sprawdź, która aplikacja pożera tyle energii, i ją zneutralizuj. 🙂
Tak jak kolega wspomniał wyżej, może to być na przykład facebook czy messenger, które cały czas pracują w tle i wyjadają baterię.
No coś drenuje na pewno baterię. Jak masz roota będzie łatwiej temu zaradzić. Jak sprawa z rootem?
Ale to możliwe ze messenger pochłania tylko baterii?
Z rootem tzn?
Plus nie ma nowszej aktualizacji niż 5.0??
1. możliwe
2. Czy masz zrootowany telefon? ale skoro dopytujesz to raczej nie
3. Póki co nie ma.
Sprawdzałem w tych procesach i messenger zużywa 1% baterii.
Nie nic nie rootowalem.
Wrzuć screena ze statystyk zużycia baterii.
Zapoznaj się z wątkiem: https://forum.android.com.pl/topic/165940-galaxy-s5-czas-pracy-na-baterii/page-68
No to będzie trochę trudniej ci pomóc.
a jakie to daje funkcje? nie tracę gwarancji?
Kamikeysbawiłeś się Odinem ? kies ? romy ? systemy itd ? Jeśli nie to zostaw roota , bo co nie tak zrobisz i po telefonie a szkoda .Po drugie weź pod uwagę że gdy telefon jest naładowany 100% to szybko spada do 92-94% gdyż to wina programu że źle pokazuje stan % baterii , u mnie tak jest , niby po 20-30 cykl ładowań baterii ma se ustabillizować się.
Jeśli wszystko się robi według instrukcji i do tego czyta ze zrozumieniem to nie możliwe jest uceglenie telefonu. Więc nie strasz.