Nie chcę się wymądrzać, bo obiecałem przetłumaczyć, ale GoogleTranslator pomógłby Wam również. 😉
Oczywiście nie odpowiadam za ewentualne błędy czy zbrickowanie telefonów, ale to jest naprawdę prosta procedura. Wszystko robicie na własną odpowiedzialność.
Autor wątku na XDA stworzył firmware już zrootowany, z dodanym SuperSu (kontrola SuperUser, czyli uprawnień dla aplikacji na koncie root), z frameworkiem Xposed umożliwiającym za pomocą modułów różne usprawnienia w działaniu telefonu, a także z XZDualRecovery w wersji 2.8.21.
Musisz mieć Xperię Z C6603 pracującą pod kontrolą stock'owego Androida 5.0.2 z root'em oraz zainstalowany custom recovery po to, by móc wykonać flash z pliku *.zip.
To działa tylko na ZABLOKOWANYM bootloaderze.
Rekomendowany jest TWRP recovery. Znajdziecie go na GooglePlay.
Instalacja:
1. Umieść plik zip zawierający firmware w pamięci wewnętrznej lub zewnętrznej (karta SD). Ja plik umieściłem na karcie SD.
2. Wykonaj boot do trybu recovery (do tego służy właśnie TWRP).
3. Wykonaj flash pliku zip zawierającego firmware.
4. Użyj opcji Wipe data (żeby zachować dane, Wipe data nie należy wykonywać)/cache & dalvik.
5. Wykonaj Reboot.
6. Pozwól urządzeniu na dokonanie optymalizacji aplikacji. U mnie trwało to ponad 40 minut.
7. Zainstaluj Xposed.
8. Zrobione.
Musimy ściągnąć:
Firmware z Google Drive
C6603 5.1.1 10.7.A.0.222
Narzędzie potrzebne jeżeli Recovery nie może zainstalować Mount systemu
XZDR Installer (Konieczne użycie komputera). U mnie taka konieczność nie wystąpiła, więc nic nie podpowiem.
http://d-h.st/wMMT
Xposed Framework
Xposed Installer Apk
To tyle. U mnie całość zadziałała bez problemu.
Jeżeli zauważycie jakieś błędy, proszę o uwagi.