jarecki_jara 6 #31 Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) proszę bardzo http://allegro.pl/kruger-matz-live-3-futeral-etui-bumper-szklo-i5740804803.html polecam również to - bardzo przydatne i przy tej obudowie fajnie wygląda http://allegro.pl/zatyczka-zaslepka-przeciw-kurzowi-micro-usb-jack-i5754831409.html Edytowane 10 Listopada 2015 przez AALEKSANDRA Nie cytujemy w całości posta osoby poprzedzającej naszą wypowiedź. Grozi to ostrzeżeniem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadiuszek 4 #32 Napisano 6 Listopada 2015 Również dzięki za linki, sam skorzystam. Odnosnie LTE - czyli to może być kwestia operatora, skoro Tobie śmiga, a mi nie. Odnośnie kasujących się ustawień dźwięków - przenieś folder z dźwiękami na wewnętrzną pamięć i stamtąd wybieraj. Telefon, nie wiem czemu, jakoś dziwnie po resecie podłącza kartę pamięci bo giną wszystkie ustawienia z dźwiękami, również z programów z sklepu googla. Nazwy kart SIM też mi znikają i na to lekarstwa nie znalazłem. Gdzieś czytałem, że Android SDK wciąż nie jest zrobiony dobrze na Dual SIM, więc może jądro też kiepsko z tym sobie radzi. Tak czy siak, trzeba zapamiętać, która karta jest w jakim slocie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecki_jara 6 #33 Napisano 9 Listopada 2015 Odnośnie kasujących się ustawień dźwięków - przenieś folder z dźwiękami na wewnętrzną pamięć i stamtąd wybieraj. Telefon, nie wiem czemu, jakoś dziwnie po resecie podłącza kartę pamięci bo giną wszystkie ustawienia z dźwiękami, również z programów z sklepu googla. dzięki za sugestie - szczerze mówiąc pomyślałem o tym ale nie zrobiłem ...... w weekend bedzie więcej czasu to przetestuję. pozdro Połączony post:potwierdzam - jak dźwięki są na wewnętrzej pamieci nie zmienia ich na domyślne po restarcie. PS. włączcie sobie opcje programistyczne i zmiejszcie animacje na 0,5px albo wogóle wyłączcie - daje mu niezłego kopa ) domyślnie ustawili na 1px Połączony post:dodatkowo zauważyłem że Launcher Googlowski (z czystego androida) pożera dużo zasobów systemowych i czasem ma tenedencje do lagowania Wywaliłem go i zastąpiłem Nova Launcherem - teraz jest bajka - 0 lagów ktoś już pisał wcześniej o tym nowy launcher + 0,5px i jest bajeczka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadiuszek 4 #34 Napisano 10 Listopada 2015 Co masz na myśli "wywaliłem" Launcher googla? Da się go odinstalować? I trzeba w ogóle?Mam Nova (Novę?) Launchera, jest to domyślny launcher, ale nie odinstalowywałem Googlowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecki_jara 6 #35 Napisano 10 Listopada 2015 Co masz na myśli "wywaliłem" Launcher googla? Da się go odinstalować? I trzeba w ogóle? nie no - odinstalować się nie da bez roota dokładnie jak napisałeś - nowy launcher - ustawić jako domyśliny, potem wejść w aplikację i wyłączyć (zatrzymać) launcher googlowski + restart słuchawki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
8_Avocado_8 0 #36 Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) potwierdzam - jak dźwięki są na wewnętrzej pamieci nie zmienia ich na domyślne po restarcie. PS. włączcie sobie opcje programistyczne i zmiejszcie animacje na 0,5px albo wogóle wyłączcie - daje mu niezłego kopa ) domyślnie ustawili na 1px A jak się do tego dostać? Nie widzę nic takiego w ustawieniach? Edytowane 11 Listopada 2015 przez 8_Avocado_8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M!tCHeL_PL 2 #37 Napisano 11 Listopada 2015 Wchodzisz w Ustawienia --> Informacje o Telefonie --> i szukasz "Numer Kompilacji". Klikiasz chyba z 5 albo 10 razy w przycisk "Numer Kompilacji" i w ustawieniach pojawia ci się zakładka "Opcje Programistyczne". Skala animacji będzie gdzieś na dole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
8_Avocado_8 0 #38 Napisano 11 Listopada 2015 wow, kto i po co to tak ukrył... znalazłem i zmieniłem na 0,5 i rzeczywiście czuć, że wszystko śmiga jakby szybciej, łał, może całkiem na 0? co to w ogóle jest ta skala animacji? Może jeszcze da się jakoś wyłączyć to podwójne tapnięcie do wybudzania bo z niego nie korzystam a pewnie jakiś proces nad tym czuwa i ciągnie baterię, Dzięęęki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecki_jara 6 #39 Napisano 12 Listopada 2015 (edytowane) no to jeszcze podzielę się jednym zauwazyłem że opcje optymalizacji baterii działają różnie tzn. czasem przez noc spada mi bateria 1-2% a czasem - 10% (pomimo tego iż mam pełną kontolę na tym bo przed snem zawsze sprawdzałem co działa a co nie). Znalazłem bardzo proste i w dodatku przydatne rozwiązanie google play - 360 Security - bo akurat aplikacja antywirusowa była mi potrzebna. wchodzimy w ustawienia 360 po zinstalowaniu i włączamy opcję oszczędzania energi podczas nieaktywnego ekranu + restart słuchawki. Teraz nawet nie zaglądam co pracuje a co nie. 360 hibernuje apki podczas nieaktywnego ekranu ale nie powoduje ubicia ich synchronizacji, czyli powiadomienia dochodzą bez problemu, a opcja podwójnego tapniecia działa normalnie (i to akurat dla mnie jest super - bo tego ja osobiście używam). Od chwili jak go zainstalowałem - czyli praktycznie od początku nie zdażyło się aby przez noc bateria spadła więcej niż 2-3%. Najcześciej 1%. 360 ma też fajna opcję (mają wiele apek) ale 360 booster fajnie działa - daje kopa naszej słuchawce. Przyjemne z pożytecznym: antywirus + jw. i w dodatku wogóle nie obciąża słuchawki. bo zapominałem dodać - w opcjach oszczędzania ustawiłem sobie - uruchom po 1 min po zablokowaniu ekranu (domyślnie jest po 5 min). Edytowane 12 Listopada 2015 przez jarecki_jara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M!tCHeL_PL 2 #40 Napisano 12 Listopada 2015 @8_Avocado_8 Nie wiem co robi skala animacji a podwójnego tapnięcia (na razie) nie da się wyłączyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach