Witam, w niedługiej perspektywie mam zamiar przesiąść się z mojej wysłużonej Motoroli Atrix na coś nowszego.
Pomimo przekleństw na szympansy tworzące oprogramowanie Motoroli w tamtym czasie byłem nawet zadowolony z tego modelu (obecnie siedzę na CM 11 BigParta).
Moje wymagania to:
* wytrzymała bateria - przynajmniej dzień pracy na baterii, zbytnio komórki nie używam, nie katuję jej jakimiś wymagającymi gierkami, aczkolwiek zdarzy się logować na pocztę, przejrzeć parę stron internetowych, wejść na FB, posłuchać muzyki, w domu chcę mieć telefon non stop podpięty do WiFi
* dobra jakość muzyki na słuchawkach
* wyświetlacz Full HD, aczkolwiek nie musi być tak jasny jak ten w Moto Atrix
* przynajmniej te 32 GB powinien mieć (chyba, że posiada slot na kartę SD)
* no i na koniec ważna rzecz - wsparcie producenta, raz się naciąłem na Motoroli, gdy obiecywano ICS, a potem właścicieli Atrixa zostali zostawieni na lodzie po przejęciu przez Google. Oczywiście potrafię sobie wgrać ROM, więc jakiś CM w przyszłości zainstaluję gdy wsparcie zacznie wygasać.
Na ten moment na oku mam:
OnePlus One
Xperia Z2
LG G3 lub G4 (martwi mnie czas pracy na baterii, który ponoć jest mocno średni)
Moto X Play lub X Style
W Samsungach nie orientuję się za bardzo, ale wolałbym się nie pakować w jakiś niszowy model.
Chętnie rozważę wszelkie inne propozycje, choć smartfony z MediaTekiem mają u mnie na starcie już spory minus.