Witam wszytskich. Chciałem opisac swój problem z tym tabletem. Jakiś czas po zakupie w tablecie zaczął skakać ekran, różne paski, drżenie ekranu itd. Myślałem, że to może wina oprogramowania, więc wgrałem od nowa. Niestety problem był nadal z ekranem, poszperałem w ustawieniach i w opcji wyświetlacz -> przystosowanie ekranu odznaczyłem tą opcję i problem mrugającego ekranu zniknął.
Tablet od nowosci miał roota, natomiast gdy wgrałem oprogramowanie, roota już nie było. Postanowiłem więc spróbowac z programem Kingo ROOT. Na początku w opcjach programistycznych zaznaczyłem tryb debugowania, a w informacji o tablecie kliknąłem numer kompilacji i wyświetlił się komunikat "W porządku, jesteś teraz programistą". Następnie na kompie otworzyłem Kingo Root w trybie uprawnień administratora i podłączyłem tablet (aplikacja kingo na tablecie zainstalowana). Cały proces zakończył się komunikatem o tym, że tablet zrootowany, ale chyba powinien zrestartować się w trakcie? (co się jednak nie stało). Następnie pobrałem aplikację root checker z play google i pokazało, że Root: No acces, a druga aplikacja android root checker: Sorry! Root acces is not properly installed on this device. Czyli roota nie ma.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić ponieważ nigdzie informacji o rootowaniu tego modelu nie ma. Nowo wgrany soft tabletu ma standardowo zablokowanego roota. Czy istnieje szansa, żeby jednak zrootowac tablet? Chciałem zamienić kartę extdsd i sdcard miejscami w File Explorerze. Prówbowałem kilka razy i w aplikacji tej klikam na ikonkę kłódki i daje komunikat Filesystem remounted Read/Write następnie po wejściu do folderu "etc" jest ikonka zamkniętej kłódki, gdy klikam na nią pojawia się komunikat Error: The item "etc" is read only - czyli brak roota - uprawnień. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Poradziłem sobie po paru godzinach tablet został zrootowany przez Kingo Root. W menadżerze urządzeń w systemie Win 7 usunąłem sterownik, który Kingo zainstalowało (był Android Alcatel) następnie sterownik pokazany był jako brakujący z wykrzyknikiem, do aktualizacji wskazałem pobrany AllWinner_ADB_MTP_Driver_v1.1.1-A20-A23-HcH-[www.TechKnow.me] http://search.4shared.securebits.org/q/1/AllWinner_ADB_MTP_Driver_v1.1.1-%5Bwww.TechKnow.me%5D
i reszta przez Kingo Root. Może komuś się przyda.