Skocz do zawartości
androzolw

Najlepszy rom na Galaxy 3 I5800 (waszym zdaniem)

    Rekomendowane odpowiedzi

    ten błąd tez mnie trapił, bardzo często za czasów K770 modowanego FARem :) a na i5800 NIGDY mi sie nic takiego nie dzieje. Wgraj Samsung Kies, będziesz miał pełen komplet sterowników do naszego fona, jeśli nadal nie będzie się łączył spróbuj na drugim kompie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    androzolw jedno pytanie? Czy aby na pewno wpinasz kabel od telefonu prosto do koncentratora USB znajdującego się na płycie głównej? Nie korzystasz z żadnych "dodatkowych" portów czy rozdzielaczy USB? Przez takie coś Ci nigdy poprawnie tego tela nie wykryje, nie wiem dlaczego. I przede wszystkim spróbuj w innym porcie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    W dalszym ciągu mam problem z Sumee 4 :)

    Dzisiaj potrafił mi 3 razy nieźle zamulić, przez kilkanaście minut nic nie dało się zrobić. Mam wgrany FuguMod Ultra.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Spróbuj wrzucić testowo G3Moda w wersji Performance, który moim zdaniem jest najstabilniejszy na wszystkich ROMach i powiedz czy problem się powtarza.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    androzolw jedno pytanie? Czy aby na pewno wpinasz kabel od telefonu prosto do koncentratora USB znajdującego się na płycie głównej? Nie korzystasz z żadnych "dodatkowych" portów czy rozdzielaczy USB? Przez takie coś Ci nigdy poprawnie tego tela nie wykryje, nie wiem dlaczego. I przede wszystkim spróbuj w innym porcie.

    jak najbardziej . nie korzystam z rozdzielaczy zainstalowalem kiesa ale nadal nie odczytuje portów w odinie ;/ sprobuje w innym wejciu a potem inny komp ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wrzuciłem G3MODa w wersji Ultimate, to działy się dziwne rzeczy. Najpierw zorientowałem się, że nie miałem w ogóle pamięci wewnętrznej - 0 kb.

    Po drugie, za każdym restartem telefonu, kasowały mi się ustawienia ( tak jakby robił się wipe).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Co ciekawe podłączając G3 do usb i wchodząc w tryb download odin nioe wykrywa mi go ....nie wyłączając odina podlączylem samsunga galaxy mini i rowniez włączylem tryb download telefon bez problemowo zostal znaleziony....moze miec to cos wspolnego z romem jaki mam ? (indroid 5,1) .......;/// help ;//

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    androzolw polecam Ci wyczyszczenie kompa z całego softu do telefonu, w tym usunięcie kiesa i wszystkich odinów, sterowników itp. (kiesa usuwaj przez specjalną aplikację dostępną na stronie samsunga). Reset kompa i wtedy od nowa próbuj. A najlepiej spróbuj to zrobić na innym kompie.

    Michał12 przecież pisałem że Performance a nie Ultimate.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    JaCoL

    Ja od jakiegoś czasu używam [ROM] Stylooo's AOSP Style ROM i chwalę go sobie - nie ma zbyt dużo bajerów i o to mi chodziło. Goły golasek do własnorcznego dopieszczenia (np brakuje kilku aplikacji w system/app/)

    Teraz testuję różne G3mod: przez tydzień mialem wersję performance ustawioną na min 200 max 1000. Bateria przy normalnym użytokowaniu czyli dla mnie to aktywne użytkowanie wystarczała na 2,5 dnia. Teraz wrzuciłem wersje g3mod 1.7 LITE i sprawdzę czy czuj różnicę w stabilności itp no i oczywiście co z baterią ...

    Najgorszy rom jaki miałem to InDrodi 5.2 :/ Po updacie z 4.3 na 5.2 działy się naprawdę dziiiiwne rzeczy!

    PS teraz poprzez multi boot można testować wszystkie romy - super sprawa \o/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    dzieki tomek pomoglo odpalenie na innym kompie ;)

    Edit: mam jeszcze jeden malutki problem.....gdy mam wyłączony telefon nie moge uruchomic go w trybie recovery..wiecie moze czemu ?

    ---------- Post dołączono o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

    gdy mam wyłączony telefon nie moge go uruchomic w trybie recovery wiecie moze czemu i dla przypomnienia jakimi klawiszami sie go uruchamia bo byc moze myli mi sie z g1

    EDIT2: jak i nstaluje suume rom to w clockwork recovery jest napisane ze cannot mount...mial ktos z was to juz ?

    Edytowane przez androzolw

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x